Referat fra styremøte 28. oktober 2014

Til stede: Liv-Kari Nylænd, Dag-Egil Bull Sletholt, Knud Therkildsen, Vidar Berget, Øyvind Lunde Elgstøen, Anna Marie Thams Wulfsberg, Odd Rune Andersstuen.

Sak 42/14: Protokoll fra møte 30. september 2014

Vedtak: Godkjent.

Sak 43/14: Biskop Jens Nilsøns gate 5
Utbygger har nå kommet med nye forslag. Det som opprinnelig het «Boligbygg i 12 og 14 etasjer…» er nå blitt til ett bygg – 7 etasjer med bolig pluss en etasje med parkering, atkomst og boder.
Samtidig er den gjenværende blokken flyttet lenger mot nord (mot Vålen) for å gi utearealer i sør. I første etasje skal det være parkering for Rema, boligen skal ha parkering under terreng. Foreløpig stiller PBE seg positivt til forslaget, som i hovedsak er tilpasset PBEs tidligere innvendinger. Det som gjenstår å bli enige om er småsaker rundt parkeringen i første etasje, og at PBE vil foretrekke en etasje lavere bygg. Vi må høyst sannsynlig regne med at bygget kommer.

[På møtet var det en del usikkerhet om hvor nær bygget kom mot gangveien, men det ser ut til å bli god avstand:]

Vedtak: Vi tar opp at løsningen for myke trafikkanter må bli best mulig, og at utearealet må være tilgjengelig for alle.

Sak 44/14: Utbygging i Ensjøbyen
Planer i Malerhaugveien 25 er nå på høring. I Malerhaugveien 15 jobbes det med et boligprosjekt med blokker opptil 10 etasjer. I Malerhaugveien 28 ønsker man å erstatte næringsbygg med nye boligblokker. I Grenseveien 69 skal bygget der bl.a. Rema ligger erstattes av boliger. Gladengveien 12 og 14 vil bli ombygd til leiligheter. Ensjøbyen er i ferd med å bli fullført.
Ensjøbyen

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 45/14: Brynsengfaret skole
Det er blitt en liten reguleringsendring med begrenset høring. Dette skyldes at det skal bygges flerbrukshall. Dette medfører at det i stedet for 2 gymsaler på totalt 400 kvm blir to saler med totalt 748 kvm. Det blir egen inngang med tilsynsvakt. Endringen innebærer også at bygget blir 6 meter høyere.

Vedtak: Flerbrukshall er positivt. Men det er all grunn til å se på trafikksituasjonen. Det må lages løsninger som gjør det mulig for biler å møtes, og regulert turvei ved Etterstadkroken bør bygges ut.

Sak 46/14: Buss 58
Bussen, som tidligere gikk fra Helsfyr til Nydalen har nå endeholdeplass på Tveita.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 47/14 Etterstad videregående
I forbindelse med at bygg E vurderes revet, spør Utdanningsetaten PBE om det kan oppføres et nybygg med samme fotavtrykk. PBE svarer at plassering må vurderes på nytt for nybygg, fordi: «Eksisterende bygg er plassert i og delvis over eiendomsgrensen, og det er dermed ikke gitt at denne plasseringen vil godkjennes for et eventuelt nybygg.»
Olaug Norlemann hevdet i sin tid at det hadde vært en avtale om vederlagsfri bruk av skolelokaler til møter og lignende i forbindelse med bygging av skolen. Da skolen begynte å ta betalt var det ingen papirer på dette, men at skolen delvis er bygget på Etterstad Nords område kan gi en antydning om at dette har vært riktig.

Sak 48/14: Lokalt byutviklingsforum
Bydelen har innkalt til møte i Lokalt byutviklingsforum. Det ser dermed ut til at det nå blir alvor av det vi tok initiativ til i 2010.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 49/14: Nye skolekretser
Uttalelse er sendt inn innen fristen. Det er dannet en foreldregruppe som protester mot forslaget, og Aftenposten har tatt opp saken.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 50/14: Seminar – Urbant fritidsliv
Knud fortalte fra seminaret. Lenke til offisielt referat her.

Vedtak: Tatt til orientering.