Referat fra styremøte 16. desember 2014

Til stede: Liv-Kari Nylænd, Dag-Egil Bull Sletholt, Knud Therkildsen, Vidar Berget, Anna Maria Thams Wulfsberg, Geir Haatveit.

Sak 51/14: Protokoll fra møte 28. oktober 2014

Vedtak: Godkjent.

Sak 52/14: Nye skolekretser
Til nå har det bare vært diskutert nye brakker på Vålerenga, eller Teglverket skole. Et alternativ med bruk av lokaler i Hovin skole ble foreslått. Som kjent resultatet at alle barn fra Etterstad skal til Vålerenga førstkommende høst, og alle fra nordsiden av Jernbanen til Teglverket neste år. Hovin skole er i nabolaget, ble opprinnelig bygget med tanke på barn fra Etterstad, og gir en skolevei som er nesten uten kryssing av bilvei. Forutsetningen er selvfølgelig at skolen fremdeles står der høsten 2016.

Vedtak: Vi støtter dette alternativet.

Sak 53/14: Etterstad skole
Navnet Brynsengfaret har blitt brukt så ofte at vi trodde dette var vedtatt. Bydelsutvalget har imidlertid satt opp navnesaken på dagsorden.

Vedtak: Vi går inn for navnet «Etterstad skole».

Sak 54/14: Etterstad travbane
Det har vært en del diskusjon om hvor travbanen egentlig lå. Takket være gamle flyfoto kan vi nå se at den gikk omtrent som følger:
E.sl. 35 a, E.sl. 27 a, Etterstadsletta 19 (på langs), videre gjennom E.sl. 89, 87, 85, 83, mellom E.sl. 71 og 73, gjennom E.sl. 61, innom E.sl. 50, 45 a og kontordelen av Etterstad barnehage. Terrenget virker ikke ideellt for en bane, og det står da også i en avis fra den tiden: «Det skal visselig indrømmes at det vilde været heldigere om ogsaa Tilskuerne…havde kunnet overse hele Banen, men Stedets kuperede Terræn umuliggjør dette….»

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 55/14: Etterstadsletta barnehage
Vi har ventet på avvikling av den midlertidige barnehagen. Det har vært bygd store barnehager i Fyrstikalleen og på Kværner. Imidlertid viser det seg at nedleggelse ikke bare er utsatt til 2017, bydelen har fått godkjent barnehagen for enda flere barn gjennom omdefinering av arealer. Korrespondanse hos PBE viser en feide mellom bydel og FAU, som mener barnehagen blir overfylt.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 56/14: Skiltforskriften
Vi har sendt brev til politiet angående parkering forbudt skilt i Biskop Jens Nilssøns gate, og foreslått flytting av dette. (se sak 71/13). Nå er det imidlertid kommet en ny skiltforskrift. Politiet skal ikke lenger behandle disse sakene.
[to dager etter møtet kom det mail med følgende tekst: Trafikkplan har hatt en betydelig restanse på saker i fra vegmyndigheten. Vi holder p.t. med sluttføring av disse sakene. Skiltmyndigheten skal overføres i fra politiet til regionvegkontoret. Endringen inntreffer 1. januar 2015. Dette har medført at vi ikke har fått behandlet Deres sak. Vi beklager dette.

Statens vegvesen har informert Oslo politidistrikt om at Bymiljøetaten vil få delegert skiltmyndighet for kommunale veier.

Vi ber om at De videresender ytterligere spørsmål om skiltet regulering til postmottak@bym.oslo.kommune.no

Vedtak: Vi prøver igjen med Bymiljøetaten når det er avklart hvem som skal ha ansvar for dette der (noe som visstnok var uavklart i midten av desember). Vi tar også med det faktum at de to parkeringsplassene nærmest skiltet er der gangveien kommer ned til Biskop Jens Nilssøns gate. I teorien skal f.eks. skolebarn på vei til Vålerenga skole da gå til nærmeste fotgjengerovergang (en omvei på ca. 200 meter før de fortsetter gangvei mot skolen). Vi vet alle at det ikke kommer til å skje.

Sak 57/14: Uteområder på sør
Etterstad sør har nå vedtatt opprustning av uteområder for ca. 18 millioner. I hovedsak som opprinnelig foreslått. OBOS Prosjekt forbereder nå anbudsdokumenter.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 57/14: Nøkkelsystemer
Etterstad vest er nå i ferd med å skifte dører og låser til innganger og fellesarealer. Det benyttes elektroniske låsebrikker. De som har behov for tilsvarende kan ta kontakt med Knud for priser og erfaringer.

Vedtak: Tatt til orientering.