Hovinbyen og oss

Hovinbyen og oss – arkitektkonkurranse

Vi hadde nylig et innlegg om Hovinbyen, der kommunen planlegger 27000 nye boliger. Omtrent som Ensjøbyen (som er en del av Hovinbyen), men fire ganger så stort.

Etterstad er også en del av Hovinbyen, sett sørfra er der her Hovinbyen begynner. Det har vært en arkitektkonkurranse, eller rettere sagt: En «plan- og idekonkurranse» for hvordan Hovinbyen skal se ut. Etterstad Nord har sett på hvordan borettslaget blir berørt på etterstadnord.no.

Stort sett har de som har deltatt i konkurransen innsett at Etterstad er ferdig utbygd. Men i tillegg til de som Etterstad Nord nevner, er det vel verdt å ta med seg bidraget «Byen som gror».

Til å begynne med syntes vi det så fint ut, Etterstad som det er, men selve sletta brukt som en del av en samlet grønnstruktur.

Men når vi så nærmere etter, fikk vi med oss et par ting til:

For å få den sammenhengende grønne linjen har man lagt lokk over T-banen (greit nok). Dessuten forutsetter det at Etterstadtoppen og alle 4 blokkene i Etterstad Øst rives!

Men ikke ligg våken om natten av den grunn. Disse tegningene er som sagt bare bidrag til en konkurranse. Ingen ansvarlig byplanlegger står bak rivingsforslaget.

Du kan se alle konkurransebidragene her. Vinneren blir utpekt 18. mars.