Referat fra styremøte 12. mai 2015

Til stede: Knud Therkildsen, Liv-Kari Nylænd, Vidar Berget, Kari Hogseth, Anna Maria Thams Wulfsberg, Geir Haatveit
Forfall: Dag Egil Bull Sletholt.

Sak 31/15: Protokoll fra møte 14. april 2015

Vedtak: Godkjent.

Sak 32/15: Sommerfesten 2015, 22. august
Etterstad Nord stiller med 4 frivillige til sommerfesten. Nygård stiller med 2, Vest 2 personer. De øvrige oppfordres til å melde inn frivillige til Anna Maria.
Vålerenga håndball stiller antagelig som dugnad.
Plakat skal være klar til opphenging rett etter 17. mai. Anna Maria kontakter seniorforeningen.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 33/15: Arbeid på jernbanelinjen.
Jernbaneverket gjennomfører flere tiltak for å fornye godssporet mellom Oslo S og Bryn stasjon. Området langs gjerdet er gjort om til byggeplass og anleggsvei.. Broen skal byttes ut. Den gamle gangbroen skal rives. Det blir ny drenering, og det ser ut til å bli et utløp ved «vår» inngang til Alnastien. Det lages også fordrøyningsmagasiner for vannet, så vannkvaliteten blir antagelig ikke noe problem. Videre skal signalkabler og kjøreledning byttes. Fordi arbeidet skal være minst mulig i konflikt med togtrafikk er det gitt tillatelse til støyende arbeid. Verst blir antagelig at det skal bores peler til fjell. De nærmeste naboer har fått tilbud om alternativ overnatting «dersom særskilte behov tilsier det».

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 34/15: Grenseveien 90
MAD arkitekter har tegnet en mulig ny bygning til erstatning for dagens næringsbygg. Foreløpig foreligger verken reguleringsforslag eller forespørsel i Plan- og bygningsetaten, men det tenkte bygget har næring og bevertnnig i 1. etasje, og til sammen 29 etasjer med kontor og bolig.

Vedtak: Vi må komme tilbake til dette hvis de går videre med forslaget. Men i utgangspunktet virker akkurat denne plasseringen uvanlig egnet til høyhus. Det er næringsbygg rundt på alle kanter, og det er få boliger som vil miste utsikt pga. et slikt bygg. Mange boligetasjer kan også bidra til å gjøre Helsfyrområdet mer levende på kveldstid.

Sak 35/15: Arnljot Gellines vei 35
Det foreligger ikke noe nytt siden saken ble behandlet i mars (16/15), men saken er nå ute til offentlig ettersyn.

Vedtak: Høyden på den for oss viktigste bygningen er redusert siden Nygårdskollen avga en uttalelse i mai 2014. Vi har derfor ingen innvending mot planene som foreligger.

Sak 36/15: Tuftepark
Etterstad Vest har vedtatt å arbeide for en Tuftepark på Etterstadsletta. Tufteparkenes «konstruksjon baserer seg på fritt tilgjengelige stålstativ av ulikt design som muliggjør styrketrening av hele kroppen ved å kun benytte seg av medbragt kroppsvekt som belastning. Totalkostnaden vil trolig ligge rundt en 300.000 kroner.» (i følge forslag til generalforsamlingen på Vest).

Vedtak: Tufteparker ser ut til å være et postivt tiltak for folkehelsen. Men i første omgang avventer vi bydelens utspill etter anbudsrunde. Noen av de foreslåtte apparater ser ut til å ha samme formål. Vi vurdererer å be en av forslagsstillerne på Vest om å være med i lekeplasskomite. Etterstad vel er imidlertid enig med bydelen i at en blandet park – med plass både til voksne som trener og barn som leker – er den beste løsningen.