Referat fra styremøte 16.juni 2015

Til stede: Knud Therkildsen, Liv-Kari Nylænd, Vidar Berget, Kari Hogseth, Anna Maria Thams Wulfsberg,
Forfall: Dag Egil Bull Sletholt, Geir Haatveit

Sak 37/15: Protokoll fra møte 12. mai 2015

Vedtak: Godkjent.

Sak 38/15: Brynsveien – Tvetenveien – Østensjøveien
I Østensjøveien ligger det et stort kontorbygg av høy standard hele veien mellom Brynsveien og Brynshøgda. Det planlegges videre utbygging, som vil fylle kvartalet helt frem til Tvetenveien. Denne tomta er i dag en asfaltert ødemark. Det planlegges bygninger opp til 10 etasjer, men også park og gatetun mellom gammel og ny utbygging, tilstøtende den fremtidige Brynsallmenningen i tråd med VPOR.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 39/15: Etterstadgata 2 – 4
OBOS har hatt planer om å bygge i Etterstadgata 2 i hvert fall siden 1948. I 1988 foreslå Byplansjefen å gjøre Etterstadgata 2-4 til park, men ble nedstemt i bygningsrådet og siden i bystyret. Det er forøvrig verdt å merke seg at Etterstadgata 2 – 4 den gang ble kalt «Sotahaugen».
Reguleringssaken ble etter mange år lagt ned tidlig i 2015. Nå har OBOS startet opp en ny sak. Det er nå en mer beskjeden utbygging, der bygging på lokk over jernbanen er oppgitt, men det er snakk om en blokk på 8 etasjer.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 40/15: Arnljot Gellines vei 5-27
USBL viser også en stor utholdenhet. De lyktes med å få vedtatt en regulering med 4 punkthus. To av disse er blitt til Eitillstad. De to andre ble lagt på is, da Lodalen borettslag gikk til retten for å stanse utbygging på borettslagets festetomt. Lodalen vant i høyestrett. USBL har nå bedt om en forhåndskonferanse i PBE. De innser at bygg 3 ikke kan bli noe av, men mener at hus 4 (mellom Lodalen og Nygårdskollen) kan la se bygge men redusert i etter eiendomsgrenser. De spør om det er muligheter for dispensasjoner fra byggegrenser mot eiendomsgrenser og friområde, og ønsker å diskutere mulighet for et makeskifte – altså slik at noe av den regulerte byggetomten blir friområde og det bygges på friområdet.

Vedtak: Det er ikke mulig å se noen plassering der makeskifte ikke vil gi redusert kvalitet på friområdet.

Sak 41/15: Biskop Jens Nilssøns gate 5
Det forelå ingen nye opplysninger i saken, men nye blder der planlagt blokk er inntegnet.

Vedtak: Tatt til orientering. Bilder legges ut på etterstad.no

Sak 42/15: Samarbeid kommune-borettslag
Bystyrerepresentant Abdullah Alsabeehg har stilt spørsmål til byrådet angående kommunale utearealer som ligger mellom borettslag.

Han har bl.a. spurt om hvordan man kan samarbeide om driften av slike områder. Byråd for miljø og samferdsel svarer: «Bymiljøetaten har god erfaring med å bli invitert av borettslag/velforeninger til deres årsmøte når de har denne type saker på agendaen. Ved et slikt møte kan borettslagene/velforeningene presentere forslag og komme med innspill. Bymiljøetaten har også mulighet til å delta på befaringer for å se på løsninger og muligheter for områdene.»
Byråden stiller seg også positiv til samarbeid med f.eks. å sette opp benker eller lekeapparater på kommunal grunn. Derimot stiller byråden seg negativ til samarbeid om veier, da dette krever tyngre maskiner.
På spørsmål (fra Etterstad vel) opplyser byrådsavdelingen at kontaktperson i slike saker er avdelingsdirektør Robert Hofstad:
robert.hofstad@bym.oslo.kommune.no

Vedtak: Dette bør følges opp – enten av velet eller de selskapene som har vaktmestersamarbeide.

Sak 43/15: Etterstad Videregående
Vi har tatt opp situasjonen med bygg E med skolen, og har fått følgende svar:
Per nå er bygg E ved Etterstad vgs tomt for elever. Det er foreløpig ikke bestemt hva som skal gjøres med bygget og når dette skal skje. Inntil videre vil bygget derfor være fraflyttet og være utgangspunkt for fremtidig byggeplass.
Hva som skjer videre er en avgjørelse Undervisningsbygg ikke kan svare på per nå. Vi kan derfor ikke komme med mer informasjon rundt dette foreløpig.
Undervisningsbygg vil likevel ha kontinuerlig tilsyn på bygget og sørge for at området til enhver tid vil være fritt for søppel.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 44/15: Skolebehovsplan – Skolestart 2017
Skolebehovsplanen forutsetter fremdeles at førsteklassingene i 2017 skal til Teglverket skole.

Vedtak: Vi mener fremdeles at uansett hvilken skole barna skal tilhøre administrativt, må det kunne finnes lokaler nærmere slik at lærerne kan busses – ikke elevene. Vi ber om et møte med Undervisningsetaten.

Sak 45/15: Sommerfest.
Plakater er anskaffet. Ikke sponset i år, vi betaler kr. 500,-.

Vedtak: Henges opp så fort som mulig.

Sak 46/15: Etterstadtoppen

Vedtak: Vi inviterer styreleder i Etterstadtoppen til første møte itil høsten for å diskutere medlemsskap.

Sak 47/15: Siminar – Frivillighet Norge
Anna Maria har deltatt

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 48/15: Gangvei til Brynseng stasjon
Pga forberedelser til byggearbeider er gangveien flyttet til midten av tomten.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 49/15: Møteplan høsten 2015
Vedtak:
Tirsdag 18. august
Tirsdag 1. september (styremiddag)
Tirsdag 22. september (årsmøte)
Tirsdag 27. oktober
Tirsdag 24. november