Referat fra styremøte 19. januar 2016

Til stede: Knud Therkildsen, Vidar Berget, Kari Hogseth, Liv-Kari Nylænd, Johnny Gimmestad.

Sak 01/16: Referat fra møte 24. november 2015

Vedtak: Godkjent.

Sak 02/16: Ensjøveien 34
(Chriico-tomta) Punkthuset som var der sist vi så på planene i januar 2015 er nå oppgitt, og det er jevn størrelse på de foreslåtte byggene (4 og 5 etasjer).

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 03/16: Grenseveien 69
Behandling av denne saken går nå til politisk behandling (ikke offentlig ettersyn som opplyst på møtet). Det fremmes to alternativer. Forskjellen er at PBEs alternativ tar ut en bygning som forslagsstiller ønsker inne i gårdsrommet. PBE mener at bygget reduserer kvaliteten på prosjektet både for de planlagte boliger og for friområdet. Østre Bekkedrag med Lillebergbekken går langs kanten av området. Etaten var i utgangspunktet skeptisk til bygg i 7 etasjer, men mener at dette fordrer gode uteoppholdsarealer. Også PBEs forslag gir høyere utnyttelse enn det planprogrammet for Ensjøbyen forutsetter.

Vedtak: [Vi vedtok et innspill til offentlig ettersyn – basert på en misforståelse]

Sak 04/16: Jordal idrettspark
Saken er nå til offentlig ettersyn (frist 22. februar). Det er tre alternativer. Alternativ 1 forutsetter at Jordal Amfi rives, og ny hall bygges på samme plass. Byantikvaren ønsker imidlertid å bevare Jordal Amfi, og har derfor fremmet to alternativer. Et med ny hall i parkens grøntområde der det i dag er anlegg for uorganisert lek, et der den nye hallen erstatter Ungdomshallen. Hovinbekken foreslås åpnet gjennom området, og det er lagt stor vekt på gangforbindelser gjennom parken.

Vedtak: Byantikvarens synspunkter bør alltid legges stor vekt på, men her kan vi bare støtte alternativ 1. Den gamle hallen er for stor til å bevares når den er utdatert. Å ofre parken eller flytte Ungdomshallen vil også bidra til å ødelegge parken. Vi støtter Alternativ 1. Vi håper at Hovinbekken får et så naturlig løp som mulig gjennom området.

Sak 05/16: Lekeplass
Bydelen har nå fullført oppgradering av lekeplassen, samt ny sandvolleyballbane. Det har ikke vært noen videre kontakt med bydelen om bidrag fra Etterstad vel, så vi står ganske fritt til å gjøre hva vi vil (men det må selvfølgelig gis tillatelse fra bydel). Bl.a. Etterstad Sør og Etterstad Nord har nylig oppgradert sine lekeplasser. Etterstad Nord har vedtatt å montere belysning på sin lekeplass.

Vedtak: I første omgang prøver vi å få til belysning på lekeplassen på sletta. Det er mørkt på lekeplassen i deler av året der det ellers er vær til å bruke den. Samtidig kan belysning kanskje hindre hærverk o.l. Hvis det virker som om sandvolleyballbanen får en bruk som tilsier det, kan vi vurdere det samme der.

Sak 06/16: Prinsipper for gjenåpning av elver og bekker i Oslo
Vi er blitt kjent med et ennå ikke vedtatt styringsdokument for Oslo kommune. I dokumentet inngår en prioriteringsliste for gjenåpning av bekker og elver. Av de 20 høyest prioriterte strekningene tilhører 5 Alna. Alna ved Grorud stasjon er på førsteplass, og de andre er også ganske langt opp i Groruddalen (Gransbekken, Trosterudbekken, Ammerudveien), bortsett fra Kværnerbyen/Jøtultomta, som står på 20de plass. Hovinbekken har 6 strekninger blant de øverste 20, og Jordal Amfi-Ensjø-Galgeberg/Kosterenga er bare én av disse.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 07/16: Frivillighetsmidler
Gamle Oslo har fremskyndet søknadsfristen til 14. februar.

Vedtak: Tatt til orientering. Anna Maria informeres.

Sak 08/16: Utbyggingsplaner i Etterstadgata
Vi har skrevet til OBOS, Kirkens bymisjon og Plan- og bygningsetaten for å prøve å få utbyggerene til å samarbeide om en felles løsning for boliger og sykehjem. OBOS ved prosjektsjef Einar Thorsrud har svart: «Vi har dialog med vår nabo, Kirkens bymisjon, for å koordinere utviklingsarbeidet og sørge for at b egge grunneieres prosjekter får en optimal løsning som også er et positivt tilskudd til lokalmiljøet på Vålerenga.
Vi noterer oss velets innspill i den videre prosessen».

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 09/16: Møter framover

Vedtak: Styremøte 23. februar, årsmøte 29. mars, styremøte 26. april.