Referat fra styremøte 31. mai 2016

Til stede: Knud Therkildsen, Vidar Berget, Anna Marie Thams Wulfsberg, Kari Hogseth, Annette Schjerven Kristiansen.

Sak 40/16: Referat fra styremøte 24. april 2016

Vedtak: Godkjent med følgende rettelse: Det burde fremgått at Kari Hogseth hadde meldt forfall..

Sak 41/16: Biskop Jens Nilssøns gate 5
Plan- og bygningsetaten har fattet vedtak. Det foreligger nå dokumentasjon på støy, og prosjektet oppfyller ikke en gang kravene til de «unntakssonene» i indre by som har fått reduserte krav mht støy i Kommuneplanen. Biskop Jens Nilssøns gate ligger ikke i et slikt område. Konklusjonen blir:
PBE avslår herved å fremme plansaken for videre behandling fordi reguleringsforslaget etter vår vurdering er i strid med Kommuneplanen»

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 42/16: Parkering i Biskop Jens Nilssøns gate
(se sak 28 og 33/16)
Vi har fått positivt svar på flytting av parkering forbudt skilt, men foreløpig har ingenting blitt gjort. Vålen har tatt opp dette, og ønsker at velet tar kontakt med ansvarlige. Vi ønsker også at det skal gjøres noe for å hindre at baller kommer fra volleyballbanen ut i gata, og det har vært nevnt at bysykkelstativene kan spille en rolle her.

Vedtak: I tråd med tidligere praksis for delegering ber vi om at Vålen – som det mest berørte boligselskapet – tar kontakt på vegne av Etterstad vel.

Sak 43/16: Kommunalt vedlikehold på Etterstad
(se sak 70/15)
En befaring med Kjell Haghus har vært gjennomført, og det ble vist en del bilder som ble tatt under befaring.

Vedtak: Det er mange forskjellige forhold der det klart er behov for å gjøre noe. Vi ber om et møte med Bymiljøetaten – fortrinnsvis i våre lokaler med befaring – etter sommerferien.

Sak 44/16: Gjenåpning av Hovinbekken
Det har vært offisiell åpning av en ny strekning av Hovinbekken – fra gamle Narvesenbygget ned til Gladengveien. Kommunen varsler nå beboere om anleggsarbeider langs Gladengveien 2016-2017 som skal medføre åpen bekk i kanal langs veien. Det er også vedtatt åpning på Klosterenga. Hovinbekken vil derfor i løpet av kort tid gå fra å være den mest lukkede av Oslos byelver til gå hovedsaklig i friluft.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 45/16: Utbyggingsavtale Fyrstikkalleen 1
Det planlegges nye kontorblokker i Fyrstikkalleen 1 (se http://www.etterstad.no/nyhet840.php , fra Etterstadtiden gjenkjennelig med skilt fra Hurtigruta Carglass)
Det er nå offentliggjort utkast til utbyggingsavtale. Det som er mest interessant for oss er at utbygger skal gi kontantbidrag til kommunen for opparbeidelse av Grønvoll park (som da skal opparbeides innen 18 måneder).
I tillegg skal gang- og sykkelvei forbi området oppgraderes som en del av arbeidene.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 46/16: Skolevei 2017
Høsten 2017 skal førsteklassingene fra Etterstad begynne på Brynseng skole. Trafikkforholdene langs Etterstadkroken er imidlertid uholdbare. Hele området fremstår som kaotisk, og det er ingen trygge steder å gå. Det er i realiteten to kjøreveier, eneste fotgjengerovergang går fra inne i utkjøring fra Etterstad 47 til en trafikkøy mellom disse veiene. Videre må man krysse to garasjeutkjøringer.

Vedtak: Etterstad vel hadde rett da vi i 2013 anbefalte at reguleringsområdet burde utvides for å få med veisystemet. Vi prøver å få til et åpent møte til høsten, med ansvarlige fra Bymiljøetaten, Undervisningsbygg og Plan- og bygningsetaten invitert. Dette tas også opp med Bydelsutvalget.

Sak 47/16: Lekeplassen
Fra engasjerte beboere har vi mottatt et forslag til utvidelse av anlegget, i form av en scene nedgravd i bakken ovenfor lekeplassen. Dette vil gjøre det mulig med utendørs opptreden – musikk, teater, etc. (Vi har jo f.eks. en barnehage som holder ukelange teaterfestivaler.)
Vi har mottatt tegninger utarbeidet av Christina krohn Skjæveland, som er styremedlem i Alna Terrasse og arkitekt i Landskaperiet AS. Foreløpig budsjett rundt 400000,-.

Vedtak: Forslaget er meget interessant. Imidlertid synes vi ikke det vil være riktig å fatte vedtak om beløp i denne størrelsen med fire styremedlemmer til stede uten at sakspapirer er sendt ut på forhånd. Vi tenker på dette til etter ferien.

Sak 48/16: VFO – velforeningene samles
Etterstad vel var i mange år medlem av Norges Velforbund. I 2010 ble Norges Velforbund slått konkurs, og styret etterforsket for sin bruk av momsmidler til drift av forbundet. (se 11/10, 23/10). VFO – Velenes Fellesorganisasjon ble grunnlagt for å ivareta de oppgavene Norges Velforbund hadde hatt. Imidlertid tok tidligere ansatte i Norges Velforbund også initiativ til et nytt forbund, slik at velbevegelsen har vært splittet på to organisasjoner. Nå har disse to organisasjonene kommet sammen og skrevet en avtale der målet er samling til ett forbund.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 49/16: Neste møte

Vedtak: Neste møte avholdes tirsdag 9. august, med styremiddag.

Sak 50/16: Sommerfest.
ORK kommer. Det bør verves flere frivillige.

Vedtak: Plakater sendes ut snarest. Et annet år prøver vi å få boligselskapene til å sette inn sommerfestannonse i innkalling til årsmøte.