Referat fra styremøte 30. august 2016

Til stede: Knud Therkildsen, Vidar Berget, Kari Hogseth, Annette Schjerven Kristiansen, Liv-Kari Nylænd, Marit Fosse.

Sak 58/16: Referat fra styremøte 9. august 2016

Vedtak: Godkjent

Sak 59/16: Skolevei
Vi har ikke fått svar fra tilskrevne etater, men bydelen har satt vår henvendelse opp som referatsak til neste BU-møte. Bydelen har fått svar på sin henvendelse til Bymiljøetaten, der det står bl.a. «Undervisningsbygg ser nå på ulikeløsninger for å opparbeide fortau/gangvei langs hele Etterstadkroken.»
«…vil vurdere skilting med «Parkering forbudt» langs hele eller deler av veien.»
Anlegging av fartsdempere vil bli vurdert….Gangfeltet ved Etterstadkroken er et sted vi ønsker å foreslå tiltak».

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 60/16: Grenseveien 80/82
Denne saken er nå godkjent av bystyret. Det legges opp til 12738 kvm kontor, og ca 200 hotellrom, samt forretning/bevertning i 1. etasje.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 61/16: Ensjøveien 34

Frist til offentlig ettersyn har gått ut. Det er to alternativer, men forholdsvis liten forskjell mellom utbyggers og Plan- og bygningsetatens. (En etasje forskjelll på to av byggene, større avstand mellom to bygg i Langengen.)

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 62/16: Strømsveien 106

Saken var til offentlig ettersyn i fjor, men pga. innsigelse fra Statens vegvesen er det blitt enkelte endringer som kommer til begrenset høring. Bygget trekkes noe lenger vekk fra Strømsveien, og endelig forslag blir et kompromiss mellom alternativ 1 og 2. Saken er snart ferdigbehandlet, og det ser ut til at det blir et kontorbygg i 12 etasjer mellom Helsfyr Panorama og Entras kontorbygg. Viktigst for oss er at det stilles rekkefølgekrav om oppgradering av undergangen under Strømsveien.

Sak 63/16: Loftsutbygging Etterstad Nord (se 14/16)
Plan- og bygningsetaten har nå gitt rammetillatelse for to leiligheter etter at arker er tatt ut av forslaget.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 64/16: Etterstadgata 2 – 4
I pressen fremstilles det ofte som om det er Plan- og bygningsetaten som somler med å behandle planer. I virkeligheten er det ofte omvendt. Arkitektene har ikke latt høre fra seg på over et år, og har nå fått frist til 6. september. Hvis det ikke har skjedd noe da vil saken bli avsluttet.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 65/16: Etterstadgata 10
Plan- og bygningsetatens stedsanalyse foreligger nå. Etaten mener at det opprinnelige aldershjemmet bør vurderes bevart, og ønsker også å beholde snarveien forbi og dagens hage.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 66/16. Grensesvingen 9
(se sak 72/15). Det er nå kommet en ny plan, denne gangen et rent boligprosjekt. Det er tenkt tre blokker, med 4 etasjer mot Fyrstikktorget og fra 14 til 16 etasjer i øst. Plan- og bygningsetaten ønsker en kvartalsstruktur med bredere forbindelse mellom torgene på begge sider (riving av paviljongbygget (bokhandelen).

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 67/16: Sommerfest – oppsummering
Vellykket sommerfest. Folk kom og gikk, men midtveis ble det tellet ca. 300. Vi må ha på plass en bedre strømløsning til neste år. Vi må huske på å reservere lokale i 19 c. Nye vaffeljern kjøpes inn. Festen måtte holdes en uke for tidlig i år, da Oslo Radiorkester var opptatt helgen etter. Da Anna Maria har flyttet, ble Annette Schjerven Kristiansen foreslått som ny «sommerfestgeneral». Hun sa seg villig til det, under forutsetning at hun ikke måtte gjøre jobben alene, og at hun selv fikk velge to personer til å jobbe i team.

Vedtak: Sommerfest neste år blir lørdag 26. august. Ny ledelse for sommerfesten blir: Annette Schjerven Kristiansen, Gro-Ellen Linnås og Linda Nyberg.