Referat fra styremøte 1. november 2016

Til stede: Knud Therkildsen, Vidar Berget, Liv-Kari Nylænd, Annette Schjerven Kristiansen, Jonny Gimmestad
Forfall: Kari Hogseth, Dag Egil Bull Sletholt

Sak 76/16: Referat fra styremøte 27. september 2016

Vedtak: Godkjent

Sak 77/16: Lekeplassen
Knud og Vidar har hatt møte med Berit Tønder Utvik i administrasjonen i bydel Gamle Oslo. Bydelen er positivt innstilt til lys, men vi må også ha kontakt med Bymiljøetaten om dette. Vi har fått navn på rette vedkommende.
Når det gjelder scene i parken må vi legge fram mer detaljerte tegninger.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 78/16: Friområde – Etterstadsletta 2
På samme møte kom det fram at bydelen skal ha møte med Undervisningsbygg om dette. Det kan virke som om Undervisningsbygg prøver å komme utenom plikt til opparbeidelse av friområdet, som fremgår av byråds- og bystyrevedtak i 2008. Det er bl.a. antydet at Undervisningsbygg kan tenke seg å bruke det nye friområdet til utvidelse av skolen.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 79/16: Biskop Jens Nilssøns gate 5 – Etter offentlig ettersyn.
Offentlig ettersyn er avsluttet. Det er 19 bemerkninger, hvorav én (fra en privatperson) udelt positiv. Noen av bemerkningen er nøytrale (f.eks. oversender OBRE sin veileder). De øvrige er negative, inkludert Byantikvaren, Fylkesmannen og Bydel Gamle Oslo. Jernbaneverket har sterke innvendinger mot nedre parkeringskjeller, som kommer for nær kulverten. De opplyser også at det pga. hyppigere lokaltog og flere godstog vil bli mer støy i området. Plan- og bygningesetaten – i sin foreløpige koklusjon – anbefaler heller ikke forslaget. Først og fremst pga støyproblemer, men også fordi de «mener det ikke er vist et prosjekt som dokumenterer at god arkitektonisk kvalitet kan kombineres med en gesimshøyde to etasjer over de andre boligblokkene i BJN gt.».
Et bemerkningsmøte var planlagt 31. oktober, men referat foreligger foreløpig ikke.
Hele saken kan leses på: http://bit.ly/2fPXigL

Sak 80/16: Jordal – Politisk vedtak.
Det er nå fattet vedtak, der den opprinnelige hallen rives og erstattes med ny. Dette er det alternativet som er mest skånsomt for grøntområdene og annen bruk av området, og er den vi støttet i uttalelse av 1. februar.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 81/16: Grenseveien 80/82 – anke til fylkesmannen
Som nevnt på styremøte 30. august er reguleringsforslag godkjent av bystyret, med 12738 kvm kontor, 200 hotellrom og forretning/bevertning i 1. etasje. Grønvold Hageby har anket denne avgjørelsen til fylkesmannen. Klagen begrunnes med at bebyggelsen er for høy, at den vil skygge for morgensolen, og at bemerkninger fra Hagebyen til offentlig ettersyn ikke er besvart i sin helhet. PBE peker på at på grunn av tilbaketrukne toppetasjer vil opplevd høyde fra Grønvold Hageby være lavere enn makismal høyde i eksisterende regulering. Solforhold vil være uendret på det meste av utearealene. Unntaket er stripen mellom inngangene og Grenseveien. Det er ikke vanlig at bemerkninger besvares. Anken vil derfor ikke få utsettende virkning.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 82/16: Fyrstikkalléen 1
Utbyggingen er nå politisk vedtatt.
Se http://www.etterstad.no/nyhet840.php

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 83/16: Grønvoll park
Det jobbes nå aktivt med planer for Grønvoll park – en del av planene er at Grønvoll gård skal suppleres med en ny bygning og omgjøres til barnehage. Støyberegninger tilsier at for å skape akseptable forhold for barnehagen og skolens utearealer må Grønvoll allé (gaten mellom Grenseveien og Malerhaugen) stenges.
Se: http://www.etterstad.no/nyhet799.php

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 84/16: Grenseveien 90
Vi har tidligere sett på et forslag fra MAD arkitekter om et bygg på 29 etasjer i Grenseveien 90. Dette var et ideutkast som ikke ble forelagt for Plan- og bygningsetaten. Nå har eier satt firmaet Lund+Slaatto på saken, og de foreslår to bygninger på opptil 16 etasjer.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 85/16: Utvikling på Bryn – Øni eiendom
Øni er firmaet som eier Østensjøveien 9 og 15 d. I løpet av det siste året har de også kjøpt Østensjøveien 15c, 17 og 19. Nylig overtok de Tvetenvein 6 og 8. Det ser ut som om selskapet kan ha større planer enn utvikling av den enkelte eiendom hver for seg. Dette er steder som har minimal betydning for beboere på Etterstad i dag, men eiendommene i Østensjøveien ligger der VPOR Bryn foreslår bro fra Etterstad til «Honningparken».

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 86/16: Skolevei Brynseng skole
Det skal ha vært uttrykt skepsis fra Plan- og bygningsetaten til fortau på nordsiden av Etterstadkroken.

Vedtak: Vi støtter forslag om fortau på nordsiden, og prøver å finne saksnummer eller referanser til saken.

Sak 87/16: Nye andelseiere
I borettslagene skal styret godkjenne nye andelseiere. Det vil kun i meget sjeldne tilfeller være aktuelt å nekte godkjenning, men ordningen innebærer også at styret får melding om alle nye andelseiere. I Etterstad Vest har de den siste tiden opplevde at nye beboere dukker opp uten at søknad har vært sendt, og det virker ikke som om OBOS har tenkt å gjøre noe med saken.

Vedtak: Vi undersøker hvor vanlig dette er, og får et av borettslagene til å fremme saken til OBOS’ generalforsamling hvis problemet ikke blir løst på annen måte.
[Etterstad Nord i 2016: 24 nye andelseiere. 21 søknader mottatt.]

Neste styremøte: tirsdag 29. november