Referat fra styremøte 29. november 2016

Til stede: Kari Hogseth, Knud Therkildsen, Vidar Berget, Jonny Gimmestad, Outi Torvinen

Sak 88/16: Referat fra styremøte 1. november 2016

Vedtak: Godkjent

Sak 89/16: Strømsveien 106
Utbygging her er nå vedtatt. Det blir enda en stor bygning i rekken langs Strømsveien. Det blir åpne overvannsløsninger som gir et slags «minnesmerke» over Helsfyrbekken, mellom Stadion og T-banen.

Vedtak: Tatt til orientering.

SaK 90/16: Fotgjengerovergang og busstrafikk
Fra en beboer i Etterstad Sør har vi mottatt en henvendelse:
«Nok en gang gikk det greit. For andre gang på to år ser jeg en unge som kommer fra T-bane-tunnelen. Fire busser er parkert. Den ene står parkert over fotgjengerfeltet, en annen buss rett bak. Ungen går ut mellom bussene, og flaks er det eneste som redder ungen fra å bli drept av et Pizzabud. Ungen ble truffet av bilen, spratt unna, overlevde..
Nå må da vi for faen få 37 bussen flytta lenger ned, eller må det en dødsulykke til? Kunne styrene/velforeninga jobba for å få flytta holdeplassen lenger frem, ikke parkere i fotgjengerfeltet, eller har vi unger nok?
«

Vedtak: Holdeplassen regnes som en del av terminalen, og å flytte den vekk fra der folk ferdes er neppe aktuelt. Men vi må henstille til Ruter om at man tar hensyn til fotgjengerfeltet ved parkering.

Sak 91/16: Enshjøveien 16-22
Arkitektene Lund + Slaato arbeider nå med planer for Ensjøveien 16-22. VPOR for Ensjø forutsetter at man fra Rolf Hofmos gate skal kunne fortsette langs Østre Parkdrag som er en grønn forbindelse opp til Grønvoll park. Etter gjeldende regulering må man da først gå et stykke langs Ensjøveien før Parkdraget. Det foreslås to alternativer – et hvor parkdraget går gjennom eiendommen, og det bygges et 12-etasjers tårn i ytterkanten. Eventuelt at en større del av eiendommen avsettes til park, og at det gis tillatelse til større utnyttelse av resten av tomten.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 92/16: Lund + Slaato
Vi gikk gjennom en del prosjekter som viser at Lund + Slaato på mange måte ser ut til å bli arkitektene bak fremtidens Helsfyr. De har bl.a. jobbet med: Helsfyr Atrium, Grenseveien 92, Strømsveien 106, Valle, Grenseveien 80, Grenseveien 90, Fyrstikkalléen 1, og Fyrstikktorget (se neste sak).

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 93/16: Fyrstikktorget
Lund + Slaato uttrykker det slik på sine hjemmesider:
«I prosjektets tilnærming til den gamle bebyggelsen på Fyrstikktorget, ønskes det en tydelig og klar tilbakeføring til et historisk punkt i industribebyggelsens utvikling, der det er lesbart hva som er nytt og gammelt.

Ved å tilbakeføre den rent industrielle delen av bebyggelsen til et autentisk stadie, vil det være mulig å tilføye en rendyrket helt ny arkitektur til torget. Ved å ha en tydelig distanse til det gamle, vil det moderne respektere og fremheve den historiske betydningen av stedet.

Den arkitektoniske utformingen av påbygget over Fyrstikktorget skaper en stor kontrast til det gamle, noe som vil styrke spenningsforholdet mellom byggene. I stedet for å plassere en monter rundt den historiske bebyggelsen, anvendes den som en aktiv del av nåtiden og tillegges nye meninger og betydning. Påbygget løsriver seg formalt fra det gamle, men fremstår likevel som skreddersydd inn i situasjonen, og inngår med sin materialbruk og industrielle karakter i en dialog.
«

Tegningene viser et Fyrstikktorg der tårnene er redusert til det som antagelig er opprinnelig størrelse,og at det i stedet er bygget nærmere 20 etasjer nybygg over bygningene som utgjør Fyrstikktorget. Dessuten et nybygg på dagens parkeringsplass.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 94/16: Manglerudtunnelen – Smalvollen
Statens vegvesen har kommet med et nytt alternativ for Manglerudtunnelen. Tanken er at den kommer ut av fjellet ved Smalvollveien 6, og følge Smalvollveien fram til dagens E6. I tillegg skal en «Teisen-tunnel» komme fra Ulvenkrysset, under Alna og opp ved Smalvollveien 18.

Vedtak: Vi er rystet over at det planlegges motorvei langs et av byens fineste naturområder og vår turveiforbindelse til Groruddalen.

Sak 95/16: Brannsikkerhet
Etterstad Nord skriver nå avtale med Get om brannvarslingsanlegg. Det er basert på trådløse røykvarslere med nett-tilkobling og døgnbemannet sentral. I forhold til mer tradisjonelle løsninger blir det vesentlig lavere installasjonskostnader, men høyere abonnementspris.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 96/16: Loftsutbygging
Etterstad Nord regner med at de første loftene snart står ferdig utbygd.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 97/16: Boalliansen
Etterstad Sør har meldt seg inn i boalliansen, som forhandler fram gunstige priser.

Vedtak: Tatt til orientering.