Referat fra styremøte 28. februar 2017

Til stede: Kari Hogseth, Knud Therkildsen, Vidar Berget, Jonny Gimmestad, Liv-Kari Nylænd, Anette Schjerven Kristiansen, Dag Egil Bull Sletholt.

Sak 09/17: Referat fra styremøte 31. januar 2017

Vedtak: Godkjent

Sak 10/17: Forslag om reguerlingsendring – Grenseveien/Innspurten
Vålerenga Kultur- og Idrettspark fremmer forslag om å ta ut en rekkefølgebestemmelse om opparbeiding av Grenseveien. Dreier seg om en strekning fra Fredrik Selmers vei til der Shell-stasjonen var. Dette frarådes av både Bymiljøetaten, Eiendoms- og utbyggingsetaten og Plan- og bygningsetaten. Utbedring av veien ses på som viktig før en massiv utbygging i området. Dessuten vil dette medføre at arbeidet og utgiftene veltes over på et kommunalt foretak som skal bygge skøytehallen senere.

Vedtak: Vi går mot en slik endring.

Sak 11/17: Utbyggingsavtale – Ensjøveien 34
EBY varsler oppstart av forhandling om utbygginsavtale. Vil i hovedsak dreie seg om nødvendig teknisk og grønn infrastruktur knyttet til reguleringsplanen. Den grønne infrastrukturen her er sannsynligvis den nye parken som skal komme mellom Ensjøveien 34 og Malerhaugen gård.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 12/17: Utbyggingsavtale – Malerhaugveien 28
EBY varsler også her forhandlinger med samme innhold som over. Hovedpunkter vil antagelig bli Østre parkdrag og planlagt gangvei som tverrforbindelse fra Malerhaugveien til Gladenggata.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 13/17: Utbyggingsavtale Arnljot Gellines vei og Enebakkveien 69
Her skal utbyggingsavtalen omfatte gjenåpning av Alna og opparbeidelse av friarealer langs elven.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 14/17: Grenseveien 69
Vi har fulgt reguleringssaken gjennom systemet. Nå foreligger det prospekter, og salget starter i mars.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 15/17: Tvetenveien 18 og 20
Dette er området der Bryn Brannstasjon ligger, i tillegg bruker VAV et område på nabotomten. Det fremmes nå et reguleringsforslag for felles utbygging av begge tomtene. Utbyggingen vil i seg selv neppe ha noen betydning for Etterstad, men det er planlagt at dette skal bli byens nye hovedbrannstasjon.

Vedtak: Tatt til orientering.

sak 16/17: Arnljot Gellines vei 9
Sist vi hørte fra USBL hadde de planer om et bygg med redusert fotavtrykk stort sett innenfor det området som er regulert til nye boliger. Det var da snakk om dispensasjoner for å bygge litt utenfor den opprinnelige byggegrensen.
Nå søker de om å få bygge helt inntil både eiendomsgrensen mot Lodalen borettslag og helt inntil grensen mot friområdet i sør. I tillegg ønsker de å bygge to etasjer til.
Skilt om salg av leiligheter er allerede satt ut!
Nygårdskollen og Lodalen har fått OBOS juridisk avdeling til å se på saken, og har mange og sterke innvendinger mot disse planene.
http://www.etterstad.no/nyhet1000.php

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 17/17: Tvetenveien 11
Her har vi trodd at saken sto stille de siste årene, men det viser seg at der åpnet enny sak. Utbygger vil ha to blokker på 6 etasjer, samt rekkehus på den smaleste del av tomten. Plan- og bygningsetaten er ikke negative til boliger, men mener at høyder bør trappes ned fra eksisterende bebyggelse mot kirkegården.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 18/17: Årsmøte i Vellenes Fellesorganisasjon 4. mars

Vedtak: Knud går.

Sak 19/17: Årsmøte i Oslo Velforbund 13. mars

Vedtak: Vidar går.
Sak 20/17: Lys på lekeplassen
Etter innledende problemer med å få kontakt med rette vedkommende i Bymiljøetaten har vi nå fått positivt svar. Et skap i eksisterende utebelysning langs ganveien utenfor 19 c kan byttes ut og brukes som tilknytningspunkt.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 21/17: Tuftepark
Vi har tidligere diskutert muligheten for en Tuftepark på området (se sak 36/15). Det viser seg at det nå bygges en i Svartdalsparken.

Vedtak: Tatt til orientering.

SaK 22/17: Dugnad

Vedtak: I begynnelsen av april har vi dugnad langs Alna sammen med Alnaelvas venner. Det er også andre områder som kan trenge en omgang, de enkelte selskapene kan sette i gang ruskenaksjoner på eget (eller tilstøtende) områder. Vi forskutterer Rusken-bidrag til egnet gruppe (idrettslag, korps, e.l.)

Sak 23/17: Neste møte

Vedtak: Vi diskuterer behovet for opprustning av Brynseng og Helsfyr T-bane.