Beboerparkering på Etterstad

Bymiljøetaten har gått ut med kart over fremtidig beboerparkering i Oslo. Beboerparkering fungerer slik at beboere får en parkeringstillatelse, mens alle andre må betale for å få stå en begrenset tid. Kortet koster kr. 3000,-. Det vakte oppsikt da det på kartet var tegnet inn interne veier i borettslagene.

Beboerparkering - klikk for større kart

Men Bymiljøetaten opplyser at dette ikke er kart over hvor beboerparkering skal gjelde. Det som er tegnet inn er adresser som får anledning til å kjøpe parkeringstillatelse. Beboerparkering skal bare være i offentlig vei, ikke inne i borettslagene.

Men vi har ennå ikke fått svar på hvordan det blir i Etterstad Vest, der det ikke er tegnet inn røde streker i borettslaget. Antagelig hender dette sammen med at det er annerledes regulering på de interne veiene. Se reguleringskart under, noen av veiene i Etterstad Vest er offentlige, i motsetning til f.eks. interne veier i Etterstad Sør (til høyre på kartet).

Beboerparkering

I verste fall kan man tolke kartet slik at beboere i Etterstad Vest ikke vil kunne få parkeringstillatelse, samtidig som det innføres beboerparkering på veier inne i borettslaget. Men vi regner med at Bymiljøetaten vil finne en rimelig løsning på dette.

Forutsatt at ikke Etterstad Vest blir utsatt for noen overgrep, hva vil dette ha å si for oss? Den positive siden er at vi vil bli kvitt en del fremmedparkering. I hvert fall nær Helsfyr T-bane er det en del som parkerer om dagen, for å ta T-bane eller buss til jobb. På den annen side vil kanskje beboere som i dag parkerer på offentlig vei trekke inn i borettslagene for å spare 3000 kroner i året. Dermed blir det mer konkurranse om plassene der. Og har ikke boligselskapet ditt plasser – eller ikke nok – så blir det mer eller mindre umulig å ikke kjøpe beboerparkeringskort.

Og for de som ikke har parkeringstillatelse blir parkeringens varighet begrenset til 2 timer. Det kan jo medføre en del problemer for folk som har tenkt å få gjester som kommer kjørende.

Beboerparkering
Eksisterende beboerparkeringsskilt