Oppgradering av Helsfyr T-bane

Oppgradering Helsfyr T-bane

Sporveien arbeider nå med en plan for oppgradering av Helsfyr T-banestasjon. Ikke nødvendigvis de tiltakene vi først ville ønsket oss, men uansett forbedringer. På den andre siden av Strømsveien har de tenkt å gjøre utgangen lysere ved å sette inn et nytt vindu, og de vil lage en ekstra inngang til rampen.

Helsfyr T-bane

Vi har vel greid oss godt med den inngangen som er der fra før. Men det er nok riktig at den kan komme godt med når det er arrangementer på Valle Hovin (og Vålerenga Stadion). Og et lysere og mer åpent inngangsparti blir nok fint.

På vår side skal det lages hull i taket mellom inngangen og Narvesenskiosken, og så skal vi få en lanterne som markerer inngangen. Akkurat den visste vi ikke at noen hadde savnet. Det er mulig det er riktig når det står at: «Lysinnslippet vil gi økt opplevd trygghet både i passasjen og inne i vestibylen».

Men når det også står at «Utad vil lanternen fungere som et signal som gjør stasjonsinngangen bedre synlig på lang avstand», da må vi jo bare spørre: Fra hvor? Er man først på riktig side av støyskjermer og Østensjøveiens brokonstruksjoner, så har det da aldri vært vanskelig å få øye på T-banen?

Helsfyr T-bane

Men et tiltak tror vi vil bli kjærkomment blant mange reisende: De små vinduene i inngangspartiet på siden mot Etterstad skal erstattes med store glassflater. Utenfor skal det beplantes med blomster, og det skal monteres benk for sittende passasjerer. I det hele tatt skal det legges til rette for de som bruker vestibylen til å vente. Nå vil jo ikke dette ha så mye å si for oss. Når vi kommer til Helsfyr er vi hjemme, vi. Men det er jo mange som skal ha overgang til transportmidler som ikke går hvert 5. minutt. Vi har mange ganger sett med medlidenhet på de mange som søker tilflukt mot uvær eller vinterkulde, og står og lener seg mot veggen eller sitter på gulvet.

Helsfyr T-bane

Viktigst for oss er kanskje at det også loves «utbedring av skader, reparasjon av gesimskanter, og generell opprydding i tekniske installasjoner.