Referat fra styremøte 12. juni 2018

Til stede: Knud Therkildsen, Øyvind Elgstøen, Anniken C. Mentzoni, Vidar Berget, Johnny Gimmestad, Liv-Kari Nylænd, Annette Schjerven Kristiansen

Sak 24/18: Sommerfest
Det meste er under kontroll. Forberedelser og opprydding er avtalt med håndballen. Frivillige er innkalt.

Vedtak: Vi må få Vipps. Vi etterlyser flere frivillige. Det henges opp plakater i de lagene vaktmesterene ikke har nådd.

Sak 25/18: Støy fra Sporveiens verksted
Beboere i nr. 46 har klaget på støy fra verkstedet, og har hatt et møte med representanter for Sporveien og bydel Gamle Oslo. Naboene har hatt problemer med å sove pga støy fra nattskiftet. Vedlikehold på T-bane foregår når det er stopp på banen, kl. 01.00-04.30, men på verkstedet forbereder man nattens arbeid fra nattskiftet kommer på jobb, noe som skaper mye støy.
Sporveien kunne opplyse at de pga arbeid i andre enden av området har måttet flytte leveranser og opplasting nærmere 46, dette vil snart endres.
Sporveien skal prøve å bedre forholdene, og det skal settes i gang måling av støynivå. Leveranser skal egentlig foregå på dagtidk, og rutiner skal gjennomgås også med leverandører.

Vedtak: Dette må følges opp, men vi avventer støymålinger. Referat fra møtet sendes til Etterstadtoppen og Etterstad Øst, som er mest berørt utenom Etterstadsletta 46. Johnny og Anniken er «støyutvalg» når dette foreligger.

Sak 26/18: Nabovarsel – Etterstad Videregående
Det er kommet nabovarsel fra Etterstad Videregående. Byggesaken i saksinnsyn dreier seg foreløpig bare om flytting av utvendige deler av kjøleanlegg fra Bygg E til Bygg B. Imidlertid er grunnen til denne flyttingen planer om riving av bygg E for å erstatte dette med nytt bygg. Riving av bygg E (bygget nærmest Etterstad Nord) er planlagt å starte i januar 2019 og nytt bygg skal være ferdig i 22. Bygg D skal være ferdig rehabilitert i 2023.
Det avholdes et informasjonsmøte onsdag 13. juni kl. 18.00 i auditoriet i bygg C.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 27/18: Gangvei – Etterstadjordet
Bymiljøetaten har rettet en henvendelse til Plan- og bygningsetaten i forbindelse med planer om å lage permanent gang- og sykkelvei i stedet for dagens midlertidige vei. Det skal bli vinterbelysning og vinterdrift, og veien skal gå til Etterstadsletta i stedet for til intern vei på Stang som i dag. Foreløpig er ikke planene kommet lenger enn at etaten vil vite hvordan man jobber videre: Om det krever reguleringssak, eller om man bare kan søke dispensasjon. (Sak 201803532)
Etatens svar er at dette kan gjøres som byggesak med søknad om dispensasjon. (NB! Saksnummer over gjelder forespørsel – byggesak vil bli opprettet med nytt saksnummer)

Vedtak: Det må tas hensyn til fotballbanen. Gangveier lenger vest må tas hensyn til. (Johnny Gimmestad kommer kanskje med et forslag til neste styremøte.)

Sak 28/18: Bank
Brønnøysundregisteret har nå godtatt våre vedtekter og Etterstad vel har fått organisasjonsnummer 919291699.

Vedtak: Annette Schjerven Kristiansen får også disposisjonsrett til sommerfestkontoen.

Sak 29/18: Biskop Jens Nilssøns gate 5
Saken er nå ferdigbehandlet, og har nå gått til politisk behandling. Plan- og bygningsetaten har ikke fremmet noe alternativ. Grunnen til dette er at de ikke anbefaler forslaget slik det er i dag. De mener at prosjektet ikke gir tilfredsstillende bokvalitet (særlig pga støy), og at bygget er dårlig tilpasset eksisterende bebyggelse. Plan- og bygningsetaten mener at en god løsning forutsetter at man ikke bevarer næringsbygget fra 50-tallet som det er, men at man ser på tomten under ett. De har valgt å ikke bruke store ressurser på et alternativ eier ikke ønsker.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 30/18: Trær
I fjor ble det felt mange trær ved T-banebygget på Helsfyr-terminalen, men det største ble stående igjen alene. Nå har også dette blitt fjernet.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 31/18: Getsafe
På tidligere styremøter har det et par ganger blitt fortalt om Etterstad Nords erfaringer med nytt brannvarslingssystem. Sist gang kom det fram at det var en del uforutsette problemer. Borettslagets styre har nå fått en avtale med Get som skal løse disse problemene, og har tro på denne løsningen.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 32/18: Ballplass ved Dumpa barnehage
Ballplassen funger bra, det er ballspill om sommeren og isbane om vinteren. I midlertid har det vært et problem med klatring på fotballmål.

Vedtak: Alle boligselskaper oppfordres til å informere om dette og be foreldre passe på at det ikke skjer.