Referat fra styremøte 29. januar 2019

Til stede: Knud Therkildsen, Anniken C. Mentzoni, Øyvind Elgstøen Vidar Berget, Johnny Gimmestad, Liv-Kari Nylænd, Geir Haatveit, Kirsti Bergh, Lena Engelsen

Sak 01/19: Referat fra møte 11. desember 2018

Vedtak: Utsatt, pga sen tilgjengelighet og manglende notater.

Sak 02/19: Scene på Sletta
Lena Engelsen deltok som initiativtager til dette tiltaket. Vi har begrenset tid til å realisere prosjektet, da det er forutsatt en sluttdato i mai.

Vedtak:
Arbeidsgruppe: Lena Engelsen, Christina Krohn Skjæveland, Vidar Berget, Harald Myhre (forslag fra Johnny, ikke spurt ), representant fra Gamle Oslo, Katja Bratseth (se 68/18).
Lena innhenter informasjon fra entrepenør.

[Under sak 2/19 ble et kart som viste plassering tydeligere etterspurt. Se http://www.etterstad.no/scene.html ]

Sak 03/19: Urbant mini-dyrkeprosjekt
Katja Brathseth har henvendt seg på vegne av 8 personer som ønsker et urbant mini-dyrkeprosjekt i tilknytning til lekeplassen. De har fått godkjent dette av bydelen.

Vedtak: Vi støtter ideen. Planlegging av to prosjekter rundt lekeplassen bør samordnes, og Katja Brathseth inviteres til å delta i arbeidsgruppe.

Sak 04/19: Kameraovervåkning – Sporveisverkstedet.
Tom Kildal Halvorsen har hatt møte med Sporveien. Det viser seg at det er begrensninger på hvor brukere kan zoome eller endre vinkel som bare leverandøren kan endre. Dermed kan ikke ansatte i Sporveien se på alt som teoretisk er mulig med slike kameraer. Imidlertid viste det seg at man kan se noe av 1. etasje i Etterstadsletta 50, og hele første etasje i Etterstadsletta 45 a og b. Sporveien har lovet å få leverandøren til å endre på dette slik at det ikke lenger er mulig. Tom Kildal- Halvorsen kontrollerer at dette faktisk blir gjort.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 05/19 – Sotafabrikken
SOTA Fabrikken SA inviterer til åpen møte 12. februar kl. 19-21. Ønsket er å utvikle de bevaringsverdige bygningene til kulturelle formål, museum, møteplass og kafe.

Vedtak: Tatt til orientering. Legges ut på hjemmesider.

Sak 06/19: Arnljot Gellines vei 3.
Utbygger hadde frist til november med å komme med nytt materiale, og fikk 14. januar beskjed om at saken ville bli avsluttet hvis det ikke forelå noe innen 25. januar. Utbygger har ikke svart, så etter alt å dømme er saken nå avsluttet.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 07/19: Arnljot Gellines vei 29
Spor arkitekter har nå sendt ut nytt nabovarsel etter at PBE trakk rammetillatelsen. De har redusert bruksareal med 2,6% (en leilighet mindre i 1. etg og noe mindre areal i 11. etasje. De har større balkongr for å imøtekomme krav om uteoppholdareal. Avstanden til nabogrense er 4 meter, men balkonger går 2,6 meter lenger ut, og parkeringsanlegg (under bakken) helt inntil. For alle ulemper argumenterer Spor ikke ut fra en sammenligning med dagens forhold, men i forhold til gjeldende regulering (med bygg på deler av nabotomt).

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 08/19: Strømsveien – trafikksikkerhet og fremkommelighet
Bymiljøetaten jobber med tiltak for å øke trafikksikkerhet og fremkommelighet for gående og syklister mellom Ensjøveien og Schweigaardsgate. Det var medvirkningsmøte 28. januar på Vålerenga skole.
De har satt inn noen strakstiltak (skilting og veimerking med 30km fartsgrense, fartsdumper) og har planer om mer omfattende tiltak, adskilte sykkelbaner, etc. I Etterstadgata er det planer om fjernnig av parkeringsplasser, samtidig med innsnevringer for at gata ikke skal bli mer tiltrekkende for bilister. Et problem er at Strømsveien fremdeles brukes som alternativ ved stenging av tunellen. Dermed opprettholdes en gatebredde som nærmest ber om høyere hastighet.

Sak 09/19: E6 – Øst
Dette er det nye navnet på prosjektet somtidligere gikk under navnet Manglerudtunnelen. I fjor hadde Statens Veivesen planer om å legge 8 kjørebaner E6 åpent langs Alna på Smalvollen. Dette førte til kraftige protester. Den nye planen gir en lang tunnel fra Abildsø helt fram til OBS (tidligere Smart Club) på Alnabru. Ca. 2/3 av trafikken på Ring 3 forventes å bruke denne veien. Åpningen på Alnabru blir rett foran Smalvollveien 61.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 10/19: Årsmøte 27. mars, Oslo Velforbund

Vedtak: Knud Therkildsen deltar

Sak 11/19: Etterstad videregående
Etter gjennomgang av planene har det kommet frem noen ekstra spørsmål.

Vedtak: Vi sender følgende brev:
Etterstad vel vil slutte seg til tidligere innspill i å be om at den påstand som fremmes i søknad om dispensasjon, at «fordelene ved å gi dispensasjon er klart større enn ulempene» på en eller annen måte begrunnes.

Forøvrig har vi noen spørsmål til søknaden:

1) For oss blir det noe forvirrende når man i avsnittet om dominerende gesimshøyde opererer med gesimshøyde både oppgitt i koter (c+74m) og meter (13,54 meter). Vi ber derfor om en klargjøring her.

2) Vi vil også gjerne vite hvordan dominerende gesimshøyde er beregnet – hvilke bygg er lagt til grunn.

3) Forholdet mellom nytt og gammelt bygg vises bare der byggene er redusert til enkle strektegninger. Er det mulig å få omkretsen til eksisterende bygg E inntegnet som en linje på fasadetegningene?

4) Er de tegningene som nå foreligger første utkast, eller foreligger det tidligere skisser som av forskjellige grunner er vraket? Er det i så fall mulig å få se de tidligere utkast?