Referat fra styremøte 26. februar 2019

Til stede:Anniken C. Mentzoni, Øyvind Elgstøen Vidar Berget, Johnny Gimmestad, Liv-Kari Nylænd, Geir Haatveit, Kirsti Bergh
Forfall: Knud Therkildsen.

Sak 12/19: Referat fra møte 11. desember 2018

Vedtak: Godkjent

Sak 13/19: Referat fra møte 29. januar 2019

Vedtak: Godkjent

Sak 14/19: Etterstad videregående
Her har forutsetningene for saken endret seg. Dispensasjonssøknaden er basert på en antagelse om at vi ligger i indre by, der det er kommuneplanens bestemmelser som gjelder. Det er den opprinnelige reguleringen som gjelder. Den fastsetter for det første gesimshøyder for byggene, og også antall etasjer. Plan- og bygningsetaten har i møte med utbygger gått gjennom mulighetene. Ved byggesak kunne det gis dispensasjon fra gesimshøyde forutsatt at antall etasjer ikke økes. Ellers anbefales reguleringssak, som vil ta minst 1,5 år. Foreløpig er ikke reguleringsforslag fremmet, men det virker som om Undervisningbygg jobber med dette.
Det er også åpnet en forespørsel: UBF ønsker å bygge paviljonger for å ta mot elever frem til reguleringssak og nybygg er ferdig. De åpner for flere alternativer, men det nye friområdet i Etterstadsletta 2 nevnes spesielt, eventuelt andre friarealer.

Vedtak: Tatt til orientering. Paviljonger på Sletta er under ingen omstendigheter akseptabelt.

Sak 15/19: Tvetenveien 11
På tomten etter Timms reperbane har det i lengre tid foregått en reguleringssak der vi speseilt har merket oss utbyggers manglende vilje til å følge Plan- og bygningsetatens veiledning. Nå er saken avsluttet i etaten, tross oppfordringer om utsettelse.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 16/19: Ensjøveien 34
Under møtet ble det opplyst at reguleringssaken er avsluttet. Dette ser ut til å være basert på en misforståelse.

Sak 17/19: Nytt høyhus i Tyngdepunktet
Det søkes nå om rammetillatelse for bygg melllom jernbanen og T-banen på grensen mellom Ensjø og Kampen. Bebyggelsen er planlagt opp til 44 meter på det høyest.

Vedtak: Tatt til orientering.