Mer bussing av elever

Eier du en buss er du sikkert glad i Utdanningsetaten i Oslo kommune. Først var det bussing av Etterstadbarn til Teglverket, som vi skrev om i 2014

Så var det bussing av barn fra Hasle til Brynseng skole.

har de tenkt å sende barn fra Bolteløkka skole til Brynseng! Barna på Brynseng skole har sannelig hatt en urolig skolegang. Først var det start på Vålerenga eller Teglverket (de siste med bussing), så ble skolen fylt opp med elever fra Hasle. Og nå fra nyttår skal de altså ha besøk av 400 elever fra Bolteløkka i 2,5 år.
Foreldrene på Brynseng er selvfølgelig fortvilet over dette. Og vi er vel mange som synes at det kjører nok busser her som det gjør.

Men la oss også tenke litt på de stakkars foreldrene på Bolteløkka. Husker dere hvor sjokkert vi ble da våre barn skulle busses til Teglverket? Og det er nesten gangavstand fra Etterstad. Her er det snakk om 4,8 kilometer i luftlinje, bare at ungene skal jo ikke flys til skolen. Buss gjennom det meste av sentrale Oslo i rushtiden hver dag er slitsomt nok for voksne. Og i tillegg til kjøretid, har vi komme-seg-på-bussen tid, finne-igjen-vottene tid og finne-mamma tid.

Vi håper Undervisningsetaten kommer på bedre tanker i løpet av sommerferien.