Busholdeplassen på Helsfyr

Bussholdeplassen på Helsfyr

Som vi vel har nevnt noen ganger før: Vi er utrolig priviligerte når det gjelder kollektivtransport. Busskø hos oss er ikke folk som står og venter på bussen, det er alle bussene som står og venter på å kjøre oss.

0


Men av og til går det ikke helt som det skal. Det kan rett og slett komme for mange busser, eller en av bussjåførene har pause sånn at han ikke kan følge på i køen. Da hender det at vi må gå av på plenen til Etterstadsvingen, eller gå ut av første dør alle sammen.

0


Og av og til blir det sånn:

0

Derfor er det nå planer om å utvide fortauet, slik at fjerde buss i køen kan slippe ut passasjerne sine på fortau. Av hensyn til beboere i Etterstadsletta 42 vil fotgjengerfeltet bli flyttet et par meter, slik at ikke bussene behøver å stå rett foran balkongen. Fotgjengerfeltet skal også heves, samtidig som det blir gjennomgående fortau med kantsten foran innkjøringen til Etterstadsletta 41. Begge deler av hensyn til sikkerheten – i dag har biler som kjører ut fra nr. 41 i prinsippet forkjørsrett i forhold til trafikk fra venstre.

0