Spleis for Vålerenga og Kværnerbyen

Brynsbakken

Naboene på Vålerenga ber om hjelp til å få Bane NOR til å utrede alternative løsninger. Det gjelder utbyggingen i Brynsbakken, som du kan lese mer om her. Utbyggingen vil ikke bare føre til riving av en del av den gamle bebyggelsen på Vålerenga, men vil også føre til store støyproblemer. Bane Nor har i flere år unnlatt å utrede et forslag om mer lokk over jernbanen, og sier de at det ikke er tid.

Brynsbakken

Saken er komplisert, og når Bane Nor sier at det ikke er tid, har bystyret (til tross for innvendinger mot prosessen) ikke våget annet enn å si ja til planene. Riktignok i bytte mot et vagt løfte om å se på hva som kanskje kan gjøres i ettertid.

Er det riktig som Bane NOR sier? Ærlig talt har vi ikke evnet å sette oss nok inn i alle sakens detaljer til å overbevise noen. Roper man «Ulv» ofte nok, kan det jo ende med at det blir sant. Men vi synes å kjenne igjen spillet. Private utbyggere sier at hvis de ikke får bygge så høyt de vil, blir prosjektet så ulønnsomt at tomten får ligge brakk, og så blir det ikke nye boliger. Undervisningsbygg sier at hvis de må utrede alternative planer, får de ikke bygd nok skoleplasser og ungdom står uten skole neste høst. Og Bane NOR sier at hvis det ikke blir som de vil blir det helt umulig å få mer jernbane, og trafikken må stoppes på store deler av Østlandet et par år. Men merk deg dettte: Det er ikke sånn at Bane NOR etter grundige utredninger sier nei til den løsningen som er best for Vålerenga. De sier nei til å utrede.

Nå vil folk på Vålerenga prøve å få Statsforvalteren til å tvinge Bane NOR til å utrede saken bedre. Slike klager må begrunnes godt, og det er juridiske begrunnelser som teller, så det er best å bruke advokat. De har derfor startet en Spleis, og samler inn penger til dette.

Brynsbakken

Vi på Etterstad, som på mange måter er en del av Vålerenga gjennom skole, kirke, o.s.v. bør også være med på det.

Gå til Spleis.no og delta.