Referat fra styremøte 28. september 2021

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Vidar Berget (Etterstad Nord), Paal Østby (Vålen), Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), Inger Marie Selboe (Etterstad Sør), Peter Krefting (Stang), Odd Rune Andersstuen (Etterstadkroken 5 a og b) og Dagfinn Utgård (Etterstadsletta 46 og Etterstadsvingen)

Sak 52/21: Referat fra møte 31. august 2021

Vedtak: Godkjent.

Sak 53/21: Etterstadsletta 2
Bydelen har kommet med en uttalelse som i stor grad støtter vårt syn.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 54/21: Etterstad videregående
I februar 2019 kom det en forespørsel til Plan- og bygningsetaten om midlertidig paviljongskole. Det var her spørsmål om kontaktinfo til aktuelle kontaktpersoner for å diskutere dette. Etterstad vel ba derfor i september 2019 om informasjon om hvordan saken står. Brevet er til dags dato ikke besvart. Dokumenter funnet på einnsyn gir imidlertid flere opplysninger. Det er snakk om 3000 kvadratmeter til Service og samferdsel i 2 år, og 1600 kvadratmeter til Elektro i 4 år. Undervisningsbygg har diskutert dette med Bydel Gamle Oslo, som har vist en overraskende vilje til slik misbruk av friområder.
Det står i dokumentet at Undervisningsbygg skal starte en dialog med PBE om dette, men foreløpig ser det ikke ut til å være opprettet noen slik sak.
En positiv nyhet er at skolens størrelse ennå ikke er fastlåst. I det siste referatet i selve reguleringssaken står det at «Plan- og bygningsetaten minnet om at det fortsatt er mulig at etaten vil fremme et alternativ med en redusert grad av utnyttelse enn det forslagsstiller legger opp til»
Vedtak: Vi må protestere mot paviljonger, og prøve å gå ut offentlig. Aftenposten er nettopp blitt oppmerksom på at kommunen har gravet et stort hull som står urørt, og kan kanskje være interessert i oppfølging.

Sak 55/21: Østerdalsgata 1
Det ser nå ut til at det blir nybygg i gården mot Strømsveien. Det virket lenge som om PBE stilte seg negative til disse planene, først og fremst pga områdets historiske interesse. Nå har imidlertid Byantikvaren fremmet et eget alternativ med 5 etasjer i stedet for 7. Det kan vel være grunn til å tro at Byantikvarens alternativ er den minste utbyggingen man kan forvente.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 56/21: Etterstadsletta 48
Det blir dialogmøte 14. oktober, men forelpig er det ikke noe nytt.

Sak 57/21: Møter fremover:

Vedtak: Tirsdag 2. november og tirsdag 14. desember. På desembermøtet blir det styremiddag. Leder velger sted og bestiller.