Referat fra styremøte 30. november 2021

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Vidar Berget (Etterstad Nord), Paal Østby (Vålen), Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), Inger Marie Selboe (Etterstad Sør), Dagfinn Utgård (Etterstadsletta 46 og Etterstadsvingen), Torild Olufsen (Etterstadkroken vel), Tone Fagerbakk (Nygård), Geir Haatveit (Nygårdskollen), Annette Schjerven Kristiansen.

Sak 63/21: Protokoll fra møte 1. november

Vedtak: Godkjent.

Sak 64/21: Etterstadsletta 56
Vi har fått innsyn i «mystisk brev» fra byrådsavdelingen (se sak 2/21 og 60/21). Det viser seg at dette ikke inneholder noe om permanent barnehage i området, slik vi antok ut fra Dyrø og Moens svar på innspill.
Brevet inneholder en vurdering av 8 midlertidige barnehager mht når de kan avvikles. Om Etterstadsletta 56 står det «Oslo kommune har et behov for lokaler som kan benyttes som erstatningsplasser og det er ønskelig at Etterstadslettapaviljongen forlenges i ytterligere en periode inntil Oslokommune har etablert alternative erstatningsplasser.»
Vi har også fått mail fra en mor som søkte barnehageplass og fikk beskjed om at Etterstadsletta barnehage skal avvikles og flytte til Malerhaugen barnehage på Ensjø.
I Vårt Oslo står det at Bydelsdirektøren i Gale Oslo nå foreslår nedleggelse. I utgangspunktet virker dette som gode nyheter, men vi kan ikke utelukke at den skal nedlegges som barnehage i Oslo og bli et byomfattende tiltak for midlertidige plasser der barnehager f.eks. skal pusses opp. Mail er sendt til Mats Kvaløy-Bjørbekk (som fortalte om nedleggelse til Vårt Oslo) for å få dette avklart.

Vedtak: Vi avventer svar, men må med alle midler prøve å hindre en forlengelse.

Sak 65/21: Etterstadsletta 2
Plan- og bygningsetatens «Område- og prosessavklaring til oppstartsmøtet» foreligger. PBE foreslår å utvide reguleringsområdet helt opp til Helsfyrterminalen. Dette i tilfelle det blir nødvendig å endre på veibanen for å få til inn- og utkjøring.
Byantikvaren er svært skeptisk til bygging på tomta. De protesterer mot et referat der det står at Byantikvaren er «positiv til» alternativ 3 (park/idrett). Byantikvaren har sagt at de sterkt vil fraråde de to andre alternativene, men at de ikke motsetter seg at alternativ 3 utredes videre.
PBE deler (i hvert fall delvis) vårt syn på «erstatningsområdene», og skriver: «Ettersom det ikke er funnet fullverdige erstatningsareal for områdene som foreslås omdisponert, anbefaler ikke PBE omdisponering av hele planområdet til annet formål. Samtidig skriver de et annet sted at «Det bør sikres åpne og aktive fasader i 1. etasje mot Etterstadsletta», noe som ikke akkurat tyder på at de går mot utbygging.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 66/21: Grenseveien 74
Grenseveien 74 er den gamle bilbutikken fra 1952 som står på gul liste. Eier foreslår nå å «bevare» bygget, ved å bygge flere etasjer med kontor og leiligheter på toppen av bygget.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 67/21: Innspurten 2
Vålerenga kultur- og idrettspark har arbeidet for at også denne resten av friområde skulle utbygges i 12 etasjer, men har møtt mye motbør. De har nå frasagt seg oppsjon for tomten, og trekker plansaken i mail 5. november.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 68/21: Brynsbakken
Bane Nor har nå utsatt utbygging til 2031. Byråd for byutvikling kritiserer i en pressemelding sterkt at de først presset kommunen til en hastebehandling av saken (det ble fremstilt som om grundigere behandling ville bli en katastrofe for utbedring av tognettet) for så å utsette saken når regulering er vedtatt.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 69/21: Oppgradering av uteområde
Etterstad Øst har nå planlagt en betydelig oppgradering av uteområdene. Det planlegges å bruke ca. 5,5 millioner. Med til planene hører moderne søppelinnkast, sykkelboder med plass til store elektriske sykler (med ladeplass), grillplass, pergolaer, og kjøkkenhage. Arbeidet begynner i vinter, og ferdigstilles til sommeren.

Sak 70/21: Sommerfest
Aktuelle datoer er 20. august og 27. august.

Vedtak: Vi legger sommerfesten til 20. august, med forbehold om eventuell kollisjon med Hagelarm. Dagfinn undersøker om Mikkel og Reverockerne er tilgjengelige (som et supplement til Oslo Radioorkester).

Sak 71/21: Styremiddag

Vedtak: Utsatt inntil videre.