Referat fra styremøte 30. mai 2023

Til stede:
Dag Langer Andersen (Etterstadsvingen) Knud Therkildsen (Etterstad Vest) Mathias Kirkerød (Etterstad Vest)Vidar Berget (Etterstad Nord) Gunn Felldal, (Etterstad Sør) Peter Krefting (Stang Terrasse)

Sak 035/23: Protokoll fra møte 28. mars 2023

Vedtak: Godkjent.

Sak 036/23: Etterstad Lokal-TV
Etterstad Lokal-TV ble drevet av entusiaster på Etterstad i flere år, og programmer ble sendt på info-kanalen til EKTV. I 1995 ble Etterstad Lokal-TV nedlagt (se referat fra medlemsmøte 1. desember 1995) EKTV har nå fått digitalisert videokassetter med gamle programmer, som etterhvert vil bli tilgjengelig på nett.

Vedtak. Tatt til orientering.

Sak 037/23: Sommerfest
Rema 1000 bidrar som før. Hest er bestilt, og samme orkester som før. Alt er noe dyrere – orkesteret 2000 mer enn sist, men har ikke øket prisene på mange år. Plakater og liste over frivillige gjenstår. Etterstad Nord har meldt inn to personer, men få av de andre selskapene.

Vedtak: Vi ber alle om å legge ut på Vibbo (eller egne sider).

Sak 038/23: Buss for T-bane
Ruter bidrar til problemer med avvikling med sikkert velmente avsperringer i stasjonsområdet. I praksis fører sperringene til at trafikken fra innkommende baner og trafikk til baner mot vest krysser hverandre på minst mulig areal.
Etterstad Nord fikk problemer da kjellere, garasje og søppelhenting ble blokkert av uteleisykler – pga buss for T-bane. Foreløpig ingen svar, men alle selskapene er bedt om å opprette geofencing.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 039/23: Ny bruk av Sigrud Stave-bygget ved Brynseng stasjon.
Det er søkt om midlertidig bruksendring, med en forretning og et 313 kvm stort område satt av til «dyrking/arrangement» i 1. etasje. I underetasje kommer bakeri, produksjonskjøkken og et stort areale til «bevertning/arrangement.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 040/23: Etterstadsletta 48
Det lå en stund an til offentlig høring i sommerferien. Imidlertid sier PBE nå at innsendt materiale ikke tilfredsstiller kravene, og at det dermed tidligst er mulig å legge det ut på høring 31. juli. (Da forutsatt at utbygger mer eller mindre umiddelbart har nytt materiale klart.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 041/23: Etterstadsletta 6
(se sak 16/23). Det blir et nytt møte torsdag 15. juni kl. 19.00 i Vålerenga bydelshus.

Vedtak: Protokoll fra ideverkstedet i mars sendes ut til alle. Viktig at Etterstad vel er med.

Sak 042/23: Kværnerhøyden
Kværnerhøyden har snart innflytting. (Ved en feil ble borettslaget omtalt som «Kværnertoppen». Dette borettslaget finnes, i Ingeniørveien på Kværner).

Vedtak: Kværnerhøyden inviteres til medlemsskap i Etterstad vel.

Sak 043/23: Etterstadsletta 2
Ingen fra Etterstad I møtte, så vi jobber videre med dette i arbeidsgruppe.

Vedtak: Når det varslede medvirkningsmøtet kommer spør vi om det er mulig å diskutere arbeidet med ny holdeplass på Helsfyr og hvordan dette vil påvirke Etterstadsvingen. [I ettertid har det vist seg at det ikke er klart for medvirkningsmøte før ferien. Det blir et uformelt møte med saksbehandler i juni, men hun kjenner ikke den andre saken. Ønsket vil bli tatt opp på dette møtet.]