Ny rute for buss 37

Vi har i mange år vært plaget med at buss 37 må kjøre omveier fordi regjeringen tydeligvis har følt at det er for farlig å ha en buss gående forbi anleggsplassen i regjeringskvartalet. Lenge håpet vi at noen skulle ta til fornuft slik at bussen kunne følge gammel trasé. Men i stedet kom det melding om at Hammersborgtunnelen skulle stenges i tre år. Så hvis holdeplassen Arne Garborgs plass også forsvinner, hva da?

Nå har imidlertid Avisa Oslo snakket med Ruter og lagt ut en artikkel om dette.

Ruter har planer om at bussen skal gå denne veien:

Gammel rute til Stortorvet, videre opp Grensen, Pilestredet, Kristian Augustsgate, Tullinsgate til Holbergs plass, og så via Holbergs gate og Stensberggate til Ullevålsveien ved nordvestre hjørne av Vår Frelsers gravlund.

På kartet over går bussen samme rute i begge retninger. Forskjellen på ruten fra Helsfyr og til Helsfyr er strekningen mellom Frederiks gate og Ullevålsveien. På vei mot oss fortsetter bussen til sørvestre hjørne av Vår Frelsers gravlund, inn Nordal Brunsgate, deretter Pilestredet og St. Olavsgate.

Dette ser ved første blikk slett ikke så ille ut. Nå har vi alle forskjellige mål når vi er ute og reiser, så meninger vil alltid være delte. I forhold til den opprinnelige traséen er dette en omvei, men på den annen side kommer vi jo nå til å kunne ta bussen til slottet hvis vi skal i audiens. (Eller kanskje mer sannsynlig, handle på øvre del av Karl Johans gate.)

Men vi har jo fått mange overraskelser før, så vi føler oss ikke helt trygge før vi ser dem skru opp nye holdeplass-skilter.