Ny turvei!

Vi har jo det siste året opplevd buss for T-bane, og stenging av Østensjøveien, fordi banen mellom Brynseng og Hellerud ble lagt om. Vi skrev om dette i mars og i juni. Nå er jo T-banen flyttet inn i en ny tunnel. Men hva skjer med det gamle sporet? Det skal bli til turvei. Det har vi visst lenge, men til nylig var det så mye byggegjerder at vi ikke har prøvd å se nærmere. Men det viser seg at det nå er åpent mot Østensjøveien!

Og turveien er nesten ferdig den. Det gjenstår nok en del arbeider, men den er fin å gå på, og gir fin utsikt over Bryn – og helt bort til Grefsenåsen.

Hvis du har fulgt Jernbaneveien/Smalvollveien det siste året har du sikkert sett at det er trafikklys og innskrenkninger pga bygging av nye blokker i Fyrstikkbakken 14. Det er de vi ser i det fjerne på bildet under. De får utgang på baksiden direkte til den nye turveien.

Ved Fyrstikkbakken 14 ser vi østre inngang til den nye t-banetunnelen. Her er det også en snarvei opp til Thygesens vei. Hvis du i likhet med oss liker turer som går en runde, og ikke bare fram og tilbake, kan det være en ide å ta denne veien tilbake. I hvertfall hvis du ikke har godt fottøy og liker ulendt terreng.

Der turveien plutselig stopper er det riktignok en fin sti den siste lille strekningen fram til Hellerud.

Problemet er bare at der møter du et gjerde. Som du ser, så er mange fester for fingre og tær. Vi greide å få en forholdsvis tung pensjonist over. Men er du her og insisterer på å gå videre er det antagelig bedre å følge gjerdet (eller klamre seg til gjerdet, det er en bratt skråning). Det er mye lettere å klatre over rekkverket ved gangveien ned fra stasjonen.

Når denne biten står uferdig, så er det vel fordi entrepenøren ikke ønsker hundrevis av mennesker tråkkende mens de driver med den siste finpussen. Så kanskje det er best å nøye oss med turer på kveldstid eller i helger til den offisielle åpningen kommer.