Nattarbeid på jernbanen uke 22

Bane NOR meddeler på sine nettsider:

Bane NOR vil utføre arbeid på Gardemobanen 30. mai.- 1. juni. Arbeidet vil foregå på natt mellom kl. 02.30-05.00, og vil dessverre medføre støy.
(…)
I perioden mellom kl. 02.30-05.00 vil det gjøres innboring og varigheten kommer an på hvor langt det er til vi møter på fjell. I denne perioden kan lyden sammenliknes med en stor lastebilmotor. Når vi treffer fjell vil borhammeren begynne å gå, og det er denne som gir sterk støy. Dette vil være en bankende lyd på i overkant av 100 dba, noe som kan sammenliknes med en motorsag eller en konsert i lydnivå. Dette vil pågå inntil vi har boret en meter ned for å forsikre oss om at det er fjellet vi har truffet. Arbeidet vil trolig pågå i 10-15 minutter, men noe lenger tid kan ikke utelukkes. Bane NOR beklager ulempene dette medfører.

https://www.banenor.no/prosjekter/alle-prosjekter/kapasitetsokning-i-brynsbakken-i-oslo/nattarbeider-pa-gardemobanen-i-gamle-oslo-30.mai-1.juni

Naboer som er direkte berørt skal ha fått tilbud om alternativ overnatting. Hvem som er direkte berørt framgår ikke av informasjonen. Forfatteren har vært i kontakt med Bane NOR, men ikke klart å få nærmere informasjon om arbeidet skal eie rom.