Solenergi på Etterstad

NRK rapporterer om mulige solcelleprosjekter på Etterstad fra Stang Terrasse. Brynseng skole vist at det går an å produsere energi med solceller på Etterstad, spørsmålet er jo som alltid det økonomiske. Etter at støtteordningen ble lagt ned i fjor høst ble planene lagt på is, men en ny støtteordning fra Oslo kommune kan stå for 20 prosent av kostnaden. Ifølge styremedlem Torbjørn Gjefsen gjør det at investeringskostnaden kan bli spart inn i løpet av ti år, og deretter gå i pluss.

Hvis søknaden blir innvilget blir det opp til årsmøtet å ta stilling til prosjektet. Solcellene er tenkt å plasseres på takene, og takene på terasseleilighetene på Etterstad er jo som kjent store.

– Takene kan ikke brukes til så mye annet. Der kan vi legge solceller uten å få disse voldsomme konfliktene som vi ser med en del andre energiformer, blant annet vindkraft, sier Marit Vea (V).