Referat fra styremøte 30. november 2010

Til stede: Knud Therkildsen, Vidar Berget, samt Thomas Plettenberg og Geir Haatveit fra Nygårdkollen boligaksjeselskap.
Forfall: Harald Åsegaard, Kari Hogseth, Anna Marie Thams Wulfsberg, Svein Amdal.

Sak 43/10: Referat fra møte 26. september 2010

Vedtak: Godkjent

Sak 44/10: Samarbeide – vel i Gamle Oslo.

Vedtak:
Flere vel, bl.a. Kværner vel, Grønland beboer forening, Tøyen-Nedre kampen vel kom på møtet. Vi utvekslet erfaringer fra lokale saker. Det ble enighet om å ta kontakt med bydelsutvalget for å prøve å få til et lokalt byutviklingsforum i Gamle Oslo.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 45/10: Enebakkveien 69 – utbyggingsplaner.
I høst ble det avholdt et møte mellom Enebakkveien 69 as og kommunale etater. Det ser ut til at utbygger – som tidligere ønsket å «bygge igjen» mulig trasé for gjenåpnet elv – nå har snudd. I referatet heter det bl.a.» Det var enighet på møtet om at gjenåpning av elv må ses i sammenheng med utvikling av ny bebyggels, og med gjennomgående offentlig gangvei gjennom området.»
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 46/10: Follobanen og Alna
Jernbaneverket har i korrespondanse med Oslo Elveforum ment at det ikke vil være mulig å forene innføring av Follobanen til Sentralstasjonen med gjenåpning av Alna Oslo Elveforum har bedt om et møte, dete vil bli avholdt 1. desember.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 47/10: Etterstads grenser

Referenten oppfattet det som om det var enighet – uten at det føles naturlig å protokollføre det som et vedtak – om siden Etterstad vel i årevis har hatt boligselskaper fra Nygård i tillegg til selve Etterstad (gården), er det vel så naturlig å se på elven som grense, som jernbanen.