Referat fra styremøte 3. april 2018

Til stede: Liv-Kari Nylænd, Knut Valle, Dag Egil Bull Sletholt, Knud Therkildsen, Johnny Gimmestad, Marit Løken, Vidar Berget

Sak 18/18: Grønvoll park
Grønvold gård AS har gjennom sin advokat gått sterkt ut mot planer om barnehage på tomten. De mener at dette vil skape en situasjon der det som gjenstår av eiendommen ikke kan leies ut på en lønnsom måte. De ønsker primært at eiendommen tas ut av reguleringssaken, eventuelt at det reguleres utelukkende til park, eller at kommunen erverver hele eiendommen.Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 19/18: Biskop Jens Nilssøns gate 5
Utbygger går til dels kraftig mot noen av PBEs ønsker om rettelser i planforslaget, og sier bl.a. «…i lys av den lange tiden som PBE har brukt på behandlingen, anser vi det ikke som vårt ansvar å fortløpende oppdatere planbeskrivelsen….

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 20/18: Arnljot Gellines vei 35
Den eldste fabrikkbygningen blir nå rehabilitert. Tilbudet for rehabilitering av fasade var litt over fem millioner, og dreier seg først og fremst om sikring av bygget, ikke innvendig rehabilitering. Arbeidet er allerede i gang.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 21/18: Vedtekter

Vedtak: Styret foreslår følgende endringer: Nåværende §5 erstattes av ny §5 og §6:
§5 Styre
Etterstad vel ledes av et årsmøtevalgt styre på tre personer, og et utvidet styre som i tillegg til de ovennevnte består av en representant for hvert boligselskap som er medlem av velet. Det årsmøtevalgte styret er ansvarlig for velets konti og eiendeler.
§ 6 Det utvidete styre:
Styrebeslutninger krever alminnelig flertall. Styret er beslutningsdyktig når minst halvparten av medlemmene er representert. Dog kan et enstemmig styre fatte vedtak som er gyldige hvis ingen av de fraværende styremedlemmer reiser innvendinger innen en uke fra referatet offentliggjøres. Ved stemmelikhet har lederen eller den som fungerer som leder dobbeltstemme. Styrets møter skal protokolleres. Regnskapsåret følger kalenderåret. Medlemsmøter holdes når styret finner det nødvendig.

Videre endres dagens §6 (ny §7) slik at det i siste punkt på saker årsmøtet skal behandle står «-valg av leder, styre og revisor» i stedet for «valg av leder og revisor». Dagens §7 (ny §8) endres slik at det står «leder og to styremedlemmer» i stedet for «leder».