Referat fra styremøte 26. februar 2003

Til stede:
Alna   –   Stein Hustad

Etterstadsvingen   –   Mai-Bodil Nyborg

Etterstad Vest  –   Knud Therkildsen

Etterstad Nord  –  Vidar Berget

Etterstadsletta 46   –  Leiv Nygaard

Etterstad Øst   –  Tom Arne Nygaard

Etterstad Sør   –  Turid Monsen

Nygård Terrasse   –  Bente Ekelund

Etterstadkroken 5 d   –  Kennet Andersen


Sak 007/03: Protokoll fra møtet 15. januar 2003

Vedtak: Godkjent

Sak 008/03: Operasjon Ved-tomten

Vedtak: Utsatt.

Sak 009/03: Utbygging i Lodalen
Alna følger opp saken, og vil undersøke med forretningsfører hvilke juridiske muligheter man har når det gjelder utbyggingen. Det antas imidlertid at avstanden er for stor til at sameiet har noen rettigheter. Man vil også følge med på om planer om ny gangbro på sameiets uteområde blir gjenopplivet.

Sak 010/03: Etterstad Videregående.

Vedtak: Vi skriver til skolen og spør hvilke planer som foreligger mht bruk av bibliotek og treningsmuligheter som er forespeilet i reguleringsforslaget.
Vi tar også kontakt med Park- og idrett, og tar opp spørsmålet med erstatning for friområde «Ved omdisponering av arealer som i planer er avsatt til fellesareal, eller friområde som er i bruk eller som er egnet for lek, skal det skaffes fullverdig erstatning.» (se http://www.etterstad.no/index.php?vis=skolebygg
Det finnes egnede områder på Etterstad, foreksempel mellom Etterstadkroken, Øst og Stang.

Sak 011/03: Lys i undergangen til T-bane.
Knud sendte mail rett etter sist møte, og lyset var tilbake i løpet av kort tid.

Sak 012/03: Etterstadnytt

Kopiering av Etterstadnytt var ikke like vellykket over alt. Et trykkeri kan gjøre jobben for ca. 1 kr. pr. husstand forutsatt samme format

Vedtak: Neste gang bruker vi et trykkeri.

Sak 013/03: Trafikk/parkering
Etterstad Nord og Etterstad Sør har fått tilbud fra Oslo kommune om å overta gangveiene. I utgangspunktet var styrene negative. Overtakelse ville i første omgang bare medføre ansvar og utgifter til asfaltering, snørydding, etc. En endring i beboersammensetningen har imidlertid ført til at flere har bil, samtidig som det bygges nye leiligheter med underskudd på parkeringsplasser i området. Stadig flere arbeidsplasser som bygges ut nær Etterstad vil antagelig skape økte problemer med fremmedparkering. Begge selskapene føler derfor behov for å vurdere muligheten for å kunne overta veiene og dermed stå fritt til å regulere parkering. Etterstad Vest er også interessert i å diskutere dette, men har ikke fått noe tilbud fra kommunen. De aktuelle boligeselskapene står eventuelt selv for forhandlinger med kommunen, men saken ble nevnt for at andre boligselskaper kunne se på om tilsvarende løsninger var aktuelle for dem. Et konkret eksempel er muligheten for at selskapene i Etterstadkroken og Etterstad Øst kunne prøve å overta Etterstadkroken når denne blir sperret og dermed ren atkomstvei for beboere. Det er selvfølgelig ikke sikkert at kommunen overhodet er interessert i å diskutere andre veier enn de de selv har foreslått.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 014/03: Brev fra KUV – henvendelse til datatilsynet
(se http://www.etterstad.no/index.php?vis=014_03

Post- og Teletilsynet har fulgt opp saken, og har gitt UPC frist til 10. mars med å redegjøre for hvorledes bestemmelsene i nummerforskriften etterleves.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 015/03: Oppfølging av beboere i kommunale leiligheter
Et eksempel på dårlig oppfølging fra Boligbedriften i et boligselskap på Etterstad ble lagt frem. Etter mer enn halvannet år har det ikke lykkes å få klarhet i hvor beboeren er eller hvem som bor i leiligheten.
(Se http://www.etterstad.no/index.php?vis=015_03)

Flere andre boligselskap hadde tilsvarende erfaringer. Et sted har en kommunal leilighet stått tom i 2 3/4 år, noe som bl.a. førte til frost og vannskader.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 016/03: EKTV – nye selskaper
Under diskusjon på et annet punkt, kom det frem at selskapene i Etterstadkroken ikke er tilsluttet EKTV.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 017/03: Tidspunkt for styremøter

Vedtak:
Tirsdag 1. april kl. 19.00
Onsdag 14. mai kl. 19.00

Sak 017/03: Fest på sletta
Dato for festen er satt til 15. juni

Vedtak: Tatt til orientering.