Referat fra styremøte 11. januar 2006

Til stede: Knud Therkildsen, Kari Hogseth, Vidar Berget, Turid Monsen, Helge Kulberg.

01/06: Referat fra møte 23. november 2005

Vedtak: Godkjent.

02/06: Innbyggerinitiativ – inspirert av Lobbykurset

Forslaget som ble diskutert på forrige møte er lagt frem for KUV. KUV fattet interesse for forslaget og vil fremme det videre.

Vedtak: Tatt til orientering.

03/06: Vinmonopol i Oslo Øst
Vi har tatt opp spørsmålet om underskriftsliste med Prix, men COOP sentralt tillater ikke det. I mellomtiden går det rykter om at et nytt vinmonopol er under planlegging.

Vedtak: Vi undersøker om dette stemmer før vi evt. går videre.

04/06: Nyttårsfeiring
Tross gjentatte advarsler greide noen likevel å starte brann på en balkong på Etterstad Vest. Politi og brannvesen måtte bryte seg inn for å få slukket. Heldigvis hadde bare den ytterste glassruten i vinduet gått, ellers ville leiligheten blitt ødelagt.

Vedtak: Utover å gjenta advarsler er det lite vi kan gjøre så lenge det ikke kommer noe forbud.

05/06: Utbygging i Ensjøveien 34
Planene er nå klare for nybygg på Chrico-tomta (vis a vis Shellstasjonen). Det blir 88 leiligheter i tre bygninger på 5 og 6 etasjer. Disse fordeles ved 13 stk 1-roms, 35 2-roms, 27 3-roms og 13 4-roms.

Vedtak: Tatt til orientering.

06/06: Utbygging i Lodalen

Øvre Lodalen Boligutvikling har kommet med et justert forslag. Punkthusene er forslått redusert i høyde med tilsammen ca. 10 etasjer.

Vedtak: Tatt til orientering.

07/06: Lys på gangvei forbi skolen.
Det er en komplisert sak med mange involverte, Undervisningsbygg, Samferdselsetaten, Plan- og bygg, etc. Vi tok derfor kontakt med bydelen, i håp om at de skulle hjelpe oss gjennom labyrinten. Vi har fått brev tilbake:

GANGVEI OG BELYSNING PÅ ETTERSTAD

Vi viser til brev fra Etterstad vel vedrørende belysning på gangsti på friområdet Etterstad. Av brevet fremgår det at «snarvei» mellom bygninger på Etterstad videregående skole blir bygget igjen i forbindelse med rehabilitering og utvidelse av skolen og at «snarveien» dermed blir borte.

Gangvei som går langs skolen er midlertidig lagt om i forbindelse med bygge- og rehabiliteringsarbeidene og vil bli lagt tilbake til tilnærmet opprinnelig trasse. Denne trasse er en av hovedrasseene og er tilfredsstillende belyst. Velforeningen viser til en alternativ «snarvei» på en allerede eksisterende gangvei, men peker på at denne ikke er belyst, og ber bydelen om bistand til å finne en løsning. Forlengelsen av gåavstand til buss/butikk dersom en går den belyste hoveddrasseen utgjør i underkant av 140 m.

Gangveiene med vedlikehold og belysning er Samferdselsetaten (SAM) ansvar og velforeningen bør derfor ta kontakt med etaten. Vi gjør oppmerksom på at «alternativ snarvei» ligger på privat grunn (se vedlagte kartutsnitt). For at Etterstad vel skal komme et skritt nærmere en løsning, kan et alternativ være at velforeningen søker å komme i dialog med privat eier, skole og SAM for å finne en løsning, eventuelt lage et «spleiselag» for bedre belysning.

Marit Langfeldt Ege
bydelsdirektør
Randi Nagelhus
avdelingssjef

Vedtak: Vi prøver å få tatt opp dette i Aftenposten Aften.

08/06: Neste møte

Vedtak: Onsdag 15. februar kl. 19.30