Referat fra styremøte 23. mars 2010

Til stede: Knud Therkildsen, Anna Marie Thams Wulfsberg, Kari Hogseth, Harald Åsegaard, Vidar Berget, Svein Amdal
Forfall: Turid Monsen

Sak 09/10: Referat fra møtet 17. februar
Vedtak: Godkjent.

Sak 10/10: Trafikkplan, Bispegata
Bydelsutvalget i Gamle Oslo har anbefalt en trafikkplan som ligner ganske mye på den beboerforeningene var enige om. Konsulentrapporten er ferdig og inneholder ikke hele veien de samme anbefalinger. Men nå ser det ut til at Samferdselsetaten vil fremme sine egne anbefalinger, med rapporten som vedlegg. Imidlertid sies det at Samferdselsetaten nå går inn for prioritering av buss i tunnelen. Bispegata omreguleres nå til kollektivgate.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 11/10: Norges Velforbund
Norges velforbund er nå slått konkurs, og styret er under etterforskning. Momsmidler som skulle tilbake til vel er blitt brukt i drift av forbundet, noe som har gitt mulighet for en kraftig heving av utgiftene. Det arbeides nå med å få på plass en ny fellesorganisasjon for velforeninger i Norge. Den vil neppe få et omfang som velforbundet, men ivareta en del felles funksjoner, f.eks. momspenger og forsikring.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 12/10: Sommerfest
Anna marie hadde tatt med en plakat.

Vedtak:
Sendes ut til alle selskapene. Frist for å melde seg 15. april. Festen holdes i slutten av august.

Sak 13/10: Dobbelspor til Ski – Follobanen.

Det planlegges nytt dobbeltspor som vil være et voldsomt fremskritt for de reisende. Imidlertid ser det ut til at det igjen kan bli beboere i Gamle Oslo som skal bære de indirekte kostnadene. I høringsrunden for KDP Alna Miljøpark har Jernbaneverket kommet med følgende:
«INNSIGELSE til åpning av elv på strekningen fra Dyvekes bru til Geita bru, samt friområdet ved Loenga. Et komplisert sporsystem og mulig trasé for Follobanen gjør framføring av elv på strekningen så godt som umulig…»
(om innsigelse, se Miljøverndepartementets rundskriv T-5/95)

Vedtak: Det foreligger forslag om dyptunnel under dagens stasjon. I dag bør det være gjennomførbart. Det er beklagelig hvis man lager en ny hovedforbindelse basert på gamle løsninger.

Sak 14/10: Jernbaneverkets planer på Breivollen/Smalvollen.

I samme innspill (se sak13/10):
«Delområde 7 Breivoll-Smalvollen: «Bryndiagonalen» skal planlegges samtidig med nytt dobbeltspor til Ski. Det er sannsynlig at Bryndiagonalen kommer ut mot hovedbanen i området Fyrstikkbakken-Tvetenveien. Det kan også være behov for ventespor i dette området, knyttet til containerterminalen på Alnabru…..»
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 15/10: Turvei i Svartdalen
Aftenposten 24. mars melder at turveien fra Bryn til Etterstad ventes ferdig 1. mai, og resten av strekningen i mai eller juni.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 16/10 Alnaelvas venner – årsmøte
Alnaelvas venner – der Etterstad vel er medlem – har årsmøte 12. april. Det foreligger forslag om å oppløse foreningen som følge av bystyrets vedtak om å legge hele den midtre delen av elva i rør for godt. At dette legges frem nå skyldes imidlertid vedtektene: En oppløsning må først vedtas av ordinært årsmøte, deretter bekreftes på ekstraordinært årsmøte. Styret har til hensikt å drive videre frem til anke på bystyrets forslag eventuelt blir avvist.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 17/10 Storrusken 2010

Vedtak:
Vi gjentar tidligere års vellykkede aksjoner langs Alna i samarbeid med Alnaelvas venner. Vi setter opp griller nedenfor Dumpa, og køper inn brus til deltagere. Vi prøver å få med naboene fra Nygårdskollen og Lodalen. Vi avtaler fjerning av søppel med friluftsetaten, og søker om midler som kan brukes til å belønne idrettslag og andre deltagende organisasjoner.
Dato er 28. april. [NB! I ettertid er dette blitt endret til 4. mai, da Knud er forhindret fra å delta 28. april. Hvis noen i styret er villige til å overta oppgaven som leder av aksjonen, kan Rusken likevel holdes 28. april]

Neste møte:
tirsdag 27. april kl. 18.30, Etterstadsletta 35 c i kjelleren