Referat fra styremøte 8. mai 2012

Til stede: Knud Therkildsen, Anna MarieThams Wulfsberg, Bjørg Bjerknes, Steinar Nilsen, Bente Eklund, Vidar Berget,.
Forfall: Harald Åsegaard

Sak 16/12: Referat fra møte 27. mars 2012

Vedtak: Godkjent

Sak 17/12: Sommerfester 2012
Det er nå 3 planlagte arrangementer. I tillegg til vår egen, blir det en Oktoberfest arrangert av Lions Club Oslo/Vålerenga. Dette blir samme type arrangement som i fjor. Også i år blir Oktoberfesten lagt til september – 15. september.

Det blir også en sommerfest arrangert av Vålerenga kirke, Grønland kirke, Søndagskolen (Kampen), Kristi menighet (Kampen) og Det Norske Misjonsselskap (Gamlebyen) (se sak 15/12). Informasjon om dette er allerede hengt opp i oppgangene. Under forrige møte var det en viss bekymring for hvor inkluderende dette arrangementet ville bli. Hjemmesiden til hovedinnslaget – «Øystein og Chris» tyder på at vi kanskje undervurderte denne siden av saken. Der står det bl.a. » Vi som jobber her i Øystein-prosjektet ønsker at hvert barn og hver familie i Norge og verden skal høre evangeliet om Jesus Kristus og lære å leve i det.».
Vi har allerede fått henvendelser som stiller spørsmål ut fra en antagelse om at Etterstad vel er arrangør.

Vår egen fest blir 25. august, og Oslo Radioorkester kommer

Vedtak: Vi må informere så snart som mulig om hvilken fest som er vår. Det kjøpes inn flere telt. Alle må prøve å få med noen frivillige fra sitt boligselskap.

Sak 18/12: Buss 37
Vi har siden sist tilskrevet politidirektoratet, Oslo politikammer og Statsministerens kontor. Det har også gjennom KUV vært sendt et brev til vel langs bussenes ruter.

Vedtak: Det jobbes videre med dette..

Sak 19/12: Rusken langs Alna

Vi har tidligere hatt tradisjon for Rusken-aksjoner langs Alna i samarbeid med Alnaelvas venner. Dette har ikke vært gjort siden Olaug Norlemann gikk bort. Vi har fått flere henvendelser om dette fra folk som reagerer på forsøpling langs elven.

Vedtak:
Vi søker Ruskensekretariatet om midler til en Rusken-aksjon, og prøver å få med korps/lag/speidere e.l. Vi bør prøve å komme i gang i vår, og stiller evt. med 10000 midler av egne midler mens vi venter på behandling av søknad.

Sak 20/12: Turvei til Kværner
I løpet av kort tid er Alnastien ikke bare blitt en meget populær turvei, men også en viktig ferdselsåre mellom oss og Kværner.

Vedtak: Det er for galt om denne bare skal kunne brukes utenom arbeidstid noen få måneder midt på sommeren. Friluftsetaten (nå Bymiljøetaten) har tradisjonelt ikke villet belyse turveier bortsett fra langs Akerselva, men her er det på tide å gjøre unntak.

Sak 21/12: Østensjøveien 27
Vi har tidligere diskutert utbyggingsplanene for Østensjøveien 27 (sak 4/11). Nå er det kommet så langt at lokalene tilbys for leie på Finn (kode 34705054).

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 22/12: Grenseveien 80
Det planlegges nå utbygging ved den tidligere Shell-stasjonen i Grenseveien. Et eksisterende kontorbygg er foreslått økt med 3 etasjer, med et like høyt bygg ved siden av langs Grenseveien.

Grenseveien 80


Vedtak:

Tatt til orientering.

Sak 23/12: Gangbro Grenseveien
I sak 22/07 tok vi opp planer om at turvei D2 skal gå i bro over Grenseveien. Nå er arbeidet i gang.


Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 24/12: Eitilstad
Byggingen er nå kommet så langt at det er visning torsdag 17-18.

Vedtak: Når det kommer så langt at boligselskapet opprettes, må vi invitere til medlemsskap.

Sak 25/12: Etterstadsletta 49
Etterstad Øst har mottatt nabovarsel. For de som har fulgt plansaken, er det verdt å merke seg at det nå er byggesak.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 26/12: Lekemuligheter
Muligheten for samarbeide om et større anlegg enn det enkelte boligselskap kan lage alene ble igjen diskutert.


Vedtak: Etterstad vel har ikke midler til noe slikt, men det er en tanke som er verdt å legge fram for de som har muligheten.

Neste møte

Tirsdag 12. juni