Referat fra styremøte 14. april 2015

Til stede: Knud Therkildsen, Liv-Kari Nylænd, Vidar Berget, Kari Hogseth.
Forfall: Anna Maria Thams Wulfsberg, Geir Haatveit, Dag Egil Bull Sletholt.

Sak 17/15: Protokoll fra møte10. mars 2015

Vedtak: Godkjent.

Sak 18/15: Årsmøte i KUV
Årsmøte ble avholdt 17. mars. Knud og Vidar deltok. Tema for den faglige delen var forhold mellom bydel og vel, med innlegg fra flere bydelsrepresentanter. Enighet om at samarbeid mellom disse er viktig.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 19/15: Landsmøte i VFO
Landsmøte ble avholdt 14. mars. Knud deltok. Tema: Velenes rolle i samfunnet. Det ble også redegjort for forsikringsordningen – velet er gjennom VFO forsikret dersom noen f.eks. blir skadet under dugnad.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 20/15: Lekeplassen
En ny gjennomgang av mail fra bydelen tyder på at det ble fremlagt en litt for optimistisk tolking på forrige møte. At anbudsdokumenter er utarbeidet ble oppfattet som at avgjørelsen er tatt. Det vil nok imidlertid avhenge av hvilken pris man får tilbud om. Det er dermed litt tidlig å se på vår rolle. På møtet ble en del alternativer diskutert, men bortsett fra at vi må vente på en avklaring, var vi for få til å ta noen beslutning.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 21/15: Østensjøveien 16
(se bl.a. sak 5/14). Reguleringen er nå vedtatt, med gangvei.

Sak 22/15: Bibliotek – «Keyserkiosk»
På Keyserløkka er det innredet et lite selvbetjent bibliotek i en gammel telefonkiosk.

Vedtak: Vi spør Telenor om det er mulig å få låne en kiosk for å forsøke noe tilsvarende her.

Sak 23/15: Nye leskur
Det søkes nå om byggetillatelse for oppføring av nye leskur ved Etterstad skole og Etterstad Vest. På spørsmål opplyser Sweco (som har oppdrag for Bymiljøetaten) at det også vil bli skiftet flere leskur etterhvert. Den viktigste grunnen synes å være at «Det er for det første slik at det er leverandør som har eierskap til design og tekniske løsninger. Dagens kontrakt utløper i 2016 og da blir det inngått ny kontrakt med en annen leverandør. Dagens leskur blir derfor tatt ned og erstattet av nye når kontrakten går ut.» Bilder av nytt leskur ble vist. Avgjort mulig at stressede reisende ikke vil merke at det er et nytt leskur som står der.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 24/15: Hogst i Etterstadkroken
På forrige møte ble det nevnt at det har blitt hogget en mengde trær mellom Etterstadkroken og Stang. Vi lurte på om det var begynnelsen på opparbeidelse av gangvei mellom Etterstadkroken og turveien.
Anne Cecilie Oterkjær i Bymiljøetaten svarer:
Vegetasjonen som er fjernet på friområdet har bakgrunn i et samarbeid mellom sameiet Etterstadkroken 5E og F og Bymiljøetaten og ble utført av gartnerfirma engasjert av sameiet. Bakgrunnen for å fjerne noe av vegetasjonen var å åpne opp friområdet og forynge krattvegetasjonen.
Eventuelle videre vegetasjonsarbeider på friområdet vil bli utført i regi av Bymiljøetaten.
Arbeidet har ingen tilknytning til den regulerte gang og sykkelveien gjennom friområdet.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 25/15: Etterstad videregående
Via Etterstad Sør har vi mottatt en henvendelse fra Arne Storelv i 79 b:
I årevis har skolen hatt stående metallgjerder rundt den gamle «bygningsdelen». Skolen er en del av nabolaget vårt og preger på mange måter området. Preget som skolen setter med sine gjerder og ustelte arealer innenfor gjerdene ikke positivt for nabolaget. . Jeg ber styret/velet til å etablere dialog med skolen for å forbedre inntrykket, vedlike skoens områder til sine nabo-områder.

Vedtak: Tas opp med skolen.

Sak 26/15: Adkomst til Etterstad
Fra Knud Brenden, Etterstadsletta 78, har vi mottatt følgende:
Takk for mye fin info på etterstad.no sidene. Det er her vi ser hva som skjer i området vårt
I dag skjedde det igjen. Flere ganger i året står det busser fast i kneika over broa fra Sotahjørnet og inn på Etterstad. For sikkerhets skyld var det kork fra Etterstad og oppover mot Helsfyr også.
Er det noen som har tenkt på at det bor like mange som en middels stor Norsk by på Etterstad som da er helt isolert? Hvor skal brannoffer Sykebil kjøre dersom noen av oss skulle trenge det? Det finnes bare en vei inn til Etterstad med bil og det er over denne broa. Samferdselsetaten eller noen bør sørge for en «bakdør» i krisetilfeller

Vedtak: Vi tror at gangveiene fra Vålerenga vil fungere som bakdør i en krisesituasjon.

Sak 27/15: Behovsplan for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet
Bymiljøetaten arbeider nå med en aktivitetsplan for idrett, friluftsliv, og fysisk aktivitet, som skal gi grunnlag for planlegging og investering de neste 10 årene.

Vedtak: Det bør først og fremst understrekes at det er en skjevhet i fordeling av midler. Uorganisert friluftsliv blir nedprioritert fordi brukerne ikke har samme påvirkningskraft. Turveiplanen som ble laget rett etter krigen er ennå ikke gjennomført, og eksisterende turveier og parker blir dårlig vedlikeholdt. vi savner benker, merking og søppelbøtter. Av konkrete tiltak er det verdt å legge vekt på forlengelse av turvei D10 til Middelalderparken som vi nylig hadde opp på møte.

Sak 28/15: Turgruppe
I forbindelse med forrige sak ble det diskutert muligheten for å starte en turgruppe på Etterstad, men turer for alle som vil være med til faste tider.

Vedtak: Vi prøver å få i gang en turgruppe.

Sak 29/15: Sommerfest
Vi har fått kr. 3000,- fra bydelen. Kari skal sørge for en representant fra styret i sitt sameie (meldes til Anna Marie). De øvrige bør prøve på det samme.

Sak 30/15: Styremøter

Vedtak: De neste møtene blir 12. mai og 16. juni.