Referat fra styremøte 30. januar 2018

Til stede: Geir Haatveit, Liv-Kari Nylænd, Johnny Gimmestad, Knud Therkildsen, Vidar Berget
Forfall: Marit Løken, Anniken Celine Mentzoni.

Sak 01/18: Referat fra styremøte 12. desember 2017

Vedtak: Godtatt med følgende rettelse: Geir Haatveit var til stede.

Sak 02/18: Hovinbekken
I det siste har vi sett Hovinbekken blitt gjenåpnet flere steder i nærområdet, bl.a. langs Gladengveien, og på Hasle. I forbindelse med VPOR for Hasle og Valle Hovin har kommunen fått utarbeidet mulighetsstudie for videre gjenåpning på strekningen Risløkka-Hasle. (I villaområdene på Risløkka er det allerede åpen bekk). Det er også meningen at grøntdragen langs bekken skal bli en utvidelse av turdraget D1, som går fra Helsfyr helt opp mot Lillomarka.
Det er laget tre alternativer. Disse gir i tillegg flere kombinasjonsalternativer, da de tre traséene krysser hverandre.

Vedtak: Bekkeåpningen er planlagt godt utenfor våre viktigste interesseområder, men gjelder turvei herfra til marka. For de som er interessert prøver vi å få til en befaring når det blir lysere dager.

Sak 03/18: Ny utvikling i Grenseveien
Vi har tidligere sett på utbyggingsplaner i Grensesvingen. Men nå har de også kjøpt det som er igjen av Grenseveien 97, og planlegger en felles utbygging av hele området nord for Fyrstikktorget og Grenselunden.. Det foreslås blokker på 7, 7, 7, 8, 8, 10, 10, 14, 14 og 16 etasjer.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 04/18: Ny hovedbrannstasjon
Arbeidet går videre med regulering av ny hovedbrannstasjon. Det hevdes at arealkravene til Brannvesenet og VAV er slik at det ikke er rom for Brannplassen – en del av VPOR for Brynsområdet. I stedet ønsker de en utvidet og grønn Brynsalle gjennom området.

Vedtak: Tatt til orientering.

sak 05/18: Etterstadgata 2
Som kjent har OBOS arbeidet med planer om leiligheter her siden 24 leiligheter ble projektert i 1948. Det har vært flere planer som alle er blitt henlagt. Men den siste planen går nå mot siste fase. Striden mellom Plan- og bygg og OBOS går nå i hovedsak på hvor mye av bebyggelsen i Etterstadgata 6 som skal bevares. Det planlegges fremdeles en sammenhengende blokk mot jernbanen og rundkjøringen, selv om den nå tegnes med litt oppbrutte fasader som gir inntrykk av tre blokker. Mot Etterstadgata planlegges en rekke med såkalte «townhouse», bygget helt inntil veggen på Etterstadgata 6.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 06/18: Ny USBL-blokk i Arnljot Gellines vei.
Rammetillatelse er gitt, men Lodalen og Nygårdskollen har påklaget denne avgjørelsen, og også på dispensasjoner som er gitt fra byggegrense, parkeringskrav og leilighetsfordeling. I klagen bes det om oppsettende virkning.

Sak 07/18: Beboerparkering og snøbrøyting
Svært mange av parkeringsplassene på offentlig vei på Etterstad fungerer som midlertidig snødeponi etter brøyting.

Vi spør om beboere som betaler 3000,- pr år for rett til å benytte disse ikke bør ha krav på en ekstra innsats for å gjøre parkeringsplassene brukende.

Sak 08/18: Ensjø T-bane – påskestenging.
I påsken vil T-banen bli stengt på Ensjø – ikke bare stasjonen, men for trafikk forbi stasjonen. Dette fordi den gamle gangbroen skal rives.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 9/18: Sommerfesten
Anette Schjerven Kristiansen har gått ut av styret.

Vedtak: Vi ber henne om å ta jobben som hovedansvarlig for sommerfesten som et styreoppnevnt verv.

Sak 10/18: Lukt fra Nordox
(se sak 53/17). Det har igjen kommet klager på lukt.

Vedtak: Vi inviterer Rijad Agic til å komme på et møte.

Sak 11/18: Parkering i BJN
Vi diskuterte parkeringssituasjonen, men en befaring viser at enten har referenten misforstått, eller også er skiltingen endret etter møtet.