Referat fra styremøte 27. februar 2018

Til stede: Liv-Kari Nylænd, Dag Egil Bull Sletholt, Vidar Berget
Forfall: Knud Therkildsen, Johnny Gimmestad, Marit Løken, Anniken Celine Mentzoni, Geir Haatveit.

Sak 012/18: Referat fra styremøte 30. januar 2018

Vedtak: Utsatt. Referatet ble lagt ut på nett svært sent.

Sak 13/18: Biskop Jens Nilssøns gate 5
Det har ikke skjedd noe siden planforslag ble levert inn i april. Plan- og bygningsetaten beklager dette, men har i forrige uke bedt om tilleggsinformasjon. Spørsmålene som reiser kan nærmest oppfattes som en «korrekturlesing» av planforslaget, og vil neppe endre sannsynligheten av at prosjektet gjennomføres. Typisk eksempel: Tegningene viser 235 løpemeter balkong, mens reguleringsbestemmelsene tillater 255 meter. Enten illustrasjoner eller reguleringsbestemmelser må endres.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 14/18: Etterstad videregående
Det var lenge uklart akkurat hva som skulle skje med bygget nærmest Etterstad Nord. Det er nå klart at det er planer om å rive dette bygget og oppføre et nytt. Arkitektene har tilskrevet Etterstad Nord og bedt om tillatelse til prøvegraving for å kartlegge grunnforholdene.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 15/18: Hedmarksgata 13-15
Det arbeides med planer om å rive dette kvartalet (Royal Junk Food – Kampen Gym, etc) og bygge nye leiligheter..

Vedtak: Tatt til orientering.

sak 16/18: Malerhaugveien 19-23
Bygget rett bortenfor Fyrstikkalléen skole (krysset Malerhaugveien/Grønvoll alle) foreslås erstattet med boliger. Forslagsstiller foreslår opptil 8 etasjer, .

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 17/18: Årsmøte i Etterstad vel.
Årsmøte må holdes innen utgangen av april. Årsmøtet må ta stilling til at den løsning vi valgte mht registering i Brønnøysund ikke ble godtatt. Et forslag om endring av vedtektene til å dele mellom et årsmøte-oppnevnt styre og et utvidet styre (med representanter for alle boligselskaper) ble lagt fram.

Vedtak: Årsmøtet avholdes tirsdag 24. april. Vi foreslår endring i vedtektene slik at dagens §5 deles i §5 og ny §6:
§5. Styret
Etterstad vel ledes av et årsmøtevalgt styre på tre personer, og et utvidet styre som i tillegg til de ovennevnte består av en representant for hvert boligselskap som er medlem av velet. Det årsmøtevalgte styret er ansvarlig for velets konti og eiendeler.
§ 6 Det utvidete styre:
Styrebeslutninger krever alminnelig flertall. Styret er beslutningsdyktig når minst halvparten av medlemmene er representert. Dog kan et enstemmig styre fatte vedtak som er gyldige hvis ingen av de fraværende styremedlemmer reiser innvendinger innen en uke fra referatet offentliggjøres. Ved stemmelikhet har lederen eller den som fungerer som leder dobbeltstemme. Styrets møter skal protokolleres. Regnskapsåret følger kalenderåret. Medlemsmøter holdes når styret finner det nødvendig.

I tillegg må det mindre endringer til i punktene Årsmøte og Valg (‘»leder» byttes med «styre»).
Svært mange hadde meldt forfall til dette styremøtet, og saken om vedtektsendringer var ikke meldt på forhånd. Saken tas derfor opp også på neste styremøte

Sak 18/19: Neste styremøte

Vedtak: Siste tirsdag i mars er tirsdag etter palmesøndag. Vi flytter derfor møtet til tirsdag 3. april