Referat fra styremøte 31. august 2021

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Vidar Berget (Etterstad Nord), Paal Østby (Vålen), Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), , Inger Marie Selboe (Etterstad Sør), Tone Fagerbakk (Nygård), Peter Krefting, (Stang)

Sak 45/21: Referat fra møte 1. juni 2021

Vedtak: Godkjent.

Sak 46/21: Etterstadsletta 2
EBY har nå fremmet sak (sak 202111590) for Plan- og bygningsetaten om den utbyggingen som til nå bare har foreligget som mulighetsstudie (vedlegg til en dispensasjonssøknad).
Det foreligger 6 forskjellige forslag til erstatningsområder for friområde/park i Etterstadsletta 2. De fleste forslagene er latterlig dårlige. Disse er fremmet i to dokumenter. Det er mulig at dette er fordi to av dem ble strøket i oppstartsmøte (referat foreløpig ikke tilgjengelig. Det gjelder de to første av følgende:

  1. Området rundt teknisk bygg for Vålerengatunnelen
  2. Gangvei på Etterstad Nords tomt fra parken til Etterstadsletta
  3. Området mellom Etterstadsletta, Biskop Jens Nilssøns vei 5 og Alna Terrasse
  4. Et område mellom Etterstad Vest og Biskop Jens Nilssøns gate
  5. Området mellom gangvei og jernbane fra Biskop Jens Nilssøn gate 5 til Dumpa barnehage
  6. Området mellom gangvei og jernbane fra Dumpa barnehage til Etterstadsletta 108

(De to siste er et sammenhengende område, men har forskjellig bruksnummer og eierforhold)

Vedtak: Vi må påpeke at EBYs forslag egentlig handler om to forskjellige prosjekter. Det ene er et samferdselsanlegg som antagelig er viktig for byen. Det andre er en utbygging av friområde for å skaffe penger til det første prosjektet. Vi avviser på det sterkeste at dette er en akseptabel måte å finansiere samferdsel på. Det må også påpekes at forslagene til «erstatning» er direkt latterlige.

Sak 47/21. Skolebehovsplanen
For noen år siden gikk foreldre på Etterstad i fakkeltog fordi Brynseng skole ikke var ferdig i tide, slik at kommunen ville at elever skulle busses til Hovin skole. Nå har Brynseng vært i drift i flere år, og i skolebehovsplanen står det:
«Brynseng skole har foreløpig bare elever opp til 6. trinn, og vil avgi elever til ungdomstrinn høsten 2022. Det arbeides med å finne ungdomsskolekapsitet for elevene i nærområdet. Beslutning om ungdomsskoletilhørighet vil fattes etter gjennomføring av offentlig høring som er planlagt høsten 2021

Vedtak: Dette er ikke enkeltstående problemer, men skyldes at Undervisningsbygg av økonomiske grunner gjør alt for å unngå «overflødig» kapasitet, slik at det hele tiden blir kriseløsninger. Vi må ta opp dette som et generelt problem.

Sak 48/21: Etterstadsletta 48
Det har ikke skjedd noe nytt med reguleringsplanen etter medvirkningsmøtet. Men Oslo Sporveier har foretatt oppmåling av tomtene, og mener å ha rett på deler av tomter som i dag brukes av Etterstadsvingen og Etterstadsletta 46.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 49/21: Årsberetning
Forslag til årsberetning ble lagt frem.

Vedtak: Godkjent.

Sak 50/21: Sommerfest
Sommerfesten ble erstattet av en konsert i år også.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 51/21: Utbygging i Arnljot Gellines vei
I forbindelse med utbygging er det blitt felt mye mer skog enn opprinnelig planlagt. Dette har vært behandlet av Plan- og bygningsetaten under en sak om «sikring av terreng» som opprinnelig bare omhandlet flomsikring. Det viser seg at det også har vært arbeider pga forurenset grunn og kvikkleire.

Vedtak: Vi undersøker nærmere hvorfor dette var nødvendig.