Referat fra styremøte 22. februar 2022

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Vidar Berget (Etterstad Nord), Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), Peter Krefting (Stang),Dag Andersen (Etterstadsvingen)

Sak 09/22: Protokoll fra møte 25. januar 2022

Vedtak: Godkjent.

Sak 10/22: Grenseveien 99 og 107
Forslag er nå oppdatert med nye illustrasjoner. Det viser bl.a. et 16 etasjers bygg i krysset Grenseveien/Grensesvingen. Høyden trappes ned mot Grønvold gård, men fremstår likevel som veldig dominerende. Det har vært en omfattende medvirkningsprosess, der man bl.a. hadde med elever fra Fyrstikkalleen og Helsfyr voksenopplæring – begge byomfattende tilbud, men ikke lokale velforeninger.

Vedtak: Selv om dette ligger nær Etterstad har utbygging på andre siden av Strømsveien ikke stor betydning for oss.

Sak 11/22: Grenseveien 91, 95 og 73 – ny skole
Dette er skoletomten vi først hørte om i 2013. Siden den gang har kommunen kjøpt Grenseveien 73 og akter nå å bygge nye skole på begge tomtene. Det er laget flere alternativer, avhengig av adkomstvei til skolen. Det alternativet som ser ut til å bli foretrukket forutsetter at Grønvoll allé blir stengt for gjennomkjøring, slik at Grønvold park kan strekke seg et stykke inn på skoletomten.

Vedtak: Utvidelse av parken er et postivt tiltak.

Sak 12/22: Etterstad Videregående
Til nå har det foreligget tre alternative løsninger. Bygningsmessige er disse stort sett like, forskjellene er i adkomstveier. Alle forutsetter at det bygges nytt bygg E, og at alle de andre bygningene forblir som i dag. Det er nå lagt frem et Alternativ 4 og et Alternativ 5.
Begge alternativene forutsetter at all bebyggelse rives. I alternativ 4 ligger bygninger på tre sider av en skolegård som er vendt inn mot parken. Den fløyen som tilsvarer gamle bygg E blir lavere enn i alternativene 1-3, men noe høyere (ca. 3 meter) enn tidligere.
Alternativ 5 erstatter bygg E med en flerbrukshall i samme høyde, og har et høybygg ca. 20 meter høyere enn dagens høyblokk i hjørnet nærmest rundkjøringen.
Det er også verdt å merke seg at riving og nybygg antagelig vil gjøre at planene om skole i paviljonger på friområdet bortfaller.

Vedtak: Alternativ 4 er også bedre enn noen tidligere forslag, men vi støtter Alternativ 5.

Sak 13/22: Etterstadsletta 2
Fra oppstartsmøtet er det en del positive signaler. For det første:
Forslagstiller: Foreslo muligheten for å senke lokket på reguleringsplassen for buss. Det ble påpekt at eventuell senkning er et økonomisk spørsmål som må vurderes opp mot hva man oppnår.
PBE: PBE var positive til en senking av lokket. Dette vurderes å kunne gi en bedre overgang til nabobebyggelse og til tilgrensende terreng.

Forslagstiller lurte på om PBE har noen konkrete tilbakemeldinger for ønsket størrelse på kvadratmeter næring?
PBE: Det sentrale i PBEs tilbakemelding er at det i første rekke må sikres tilstrekkelig med park i planområdet…..PBE ønsket å presisere at næringsbebyggelse i all hovedsak bør formes som skjerm mot E6 og ikke plassers inne på lokket eller mot nabobebyggelse.

Forslagstiller: Forslagstiller har ikke enda ikke vurdert om det er ønskelig å gå videre med idretts- eller næringsformål i tillegg til reguleringsplass. Forslagstiller gjør denne vurderingen før det varsles oppstart. Hva tenker PBE om muligheten for å gå videre med kun reguleringsplass for buss med park?
PBE: PBE var positive til å at det gås videre med kun reguleringsplass for buss med park på tak og mot Etterstadslottet.

Vedtak: Selv om det også er andre signaler er dette meget lovende tanker.

Sak 14/22: Etterstadsletta 48
Stang har kommet med en uttalelse der de tar opp forholdet mellom atkomstløsninger og trygg skolevei. Avklaringsmøte 3 er flyttet til fredag 4. mars. [I ettertid flyttet igjen, denne gangen til 11. mars]

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 15/22: Etterstadsletta 56
I oktober ba PBE om tilleggsdokumentasjon. I desember ba arkitekten om fristforlengelse til 15.02.2022 og fikk det. 18. februar søker de igjen om fristforlengelse til 1. april 2022.

Vedtak: Vi tar opp dette med bydelen.

Sak 16/22: 17. mai 2022
Det er nå nesten ingen barn fra Etterstad igjen på Vålerenga, de fleste går på Brynseng. Det blir 17. mai arrangement på Brynseng skole.

Vedtak: Tatt til orientering.