Referat fra styremøte 29. november 2022

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Bente Kristin Edlund (Vålen), Vidar Berget (Etterstad Nord), Gunn Felldal (Etterstad Sør), Dag Andersen (Etterstadsvingen), Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), TorilL Astrup Svenning (Etterstadtoppen)

Sak 64/22: Protokoll fra møte 25. oktober 2022

Vedtak: Godkjent.

Sak 65/22: Flytting av gjerde – Etterstadsvingen
Sporveien har kommet med en forespørsel til Plan- og bygningsetaten. De skriver bl.a.: «Sporveien ønsker å se på muligheten for å planere ut og sette opp nytt gjerde og støttemur mot Nabotomt 237/13, slik at gjerdet blir liggende på tomtegrensa. I dag ligger gjerdet 3-4 meter inn på tomten. Dette vil medføre noen endringer i utomhusarealene til naboene, og sporveien er
forberedt på å opparbeide grøntområder som blir berørt av tiltaket. Det må også hugges noen trær som ligger inn mot tiltaket for å kunne støpe ny støttemur. (se vedlegg) Vi ønsker å være i tidlig dialog med kommune og naboer for å være sikre på reguleringsbestemmelser og evt. andre føringer på tomten(e).
Må det søkes om å felle trær på nabotomten 237/13? Finner ikke noen reguleringsbestemmelser for tomten. Og hva gjelder når berørte trær er på nabotomt ligger inne på nabotomt? Må det søkes om fellingstillatelse fra naboeier?»
De legger ved en situasjonsplan, der det vises at så godt som samtlige trær skal felles.

Vedtak: Dette er ikke en sak som bare angår Etterstadsvingen og Sporveien. Det er snakk om flott trær, som bidrar til trivsel for alle oss som bor her. I tillegg reduserer de støy og forurensning. Vi må protestere mot planer om nedhogging av trær.

Sak 66/22: Brynsbakken
Etter at Statsforvalteren stanset arbeidet med planer er Bane NOR nå i gang igjen. Nytt saksnummer er 202212750. Det skal utredes lokk-muligheter for å redusere støy. Det ser ut til at Plan- og bygningsetaten i stor grad er enige med forslagsstiller i at man i liten grad behøver å utrede alternativer som ikke bidro til Statsforvalterens vedtak. Bane NOR blir imidlertid bedt om også å utrede støy mellom Brynsbakken og Oslo S. Bane NOR planlegger et omfattende medvirkningsarbeid, bl.a. møter med berørte borettslag.

Vedtak: Vi minner om at også vi er blant de berørte boligselskaper. Hvis det blir mer trafikk over Brynsbakken blir det selvfølgelig også mer støy på Etterstad.

Sak 67/22: Utbygging på Bryn
På siste møte konsentrere vi oss om alt som skjer på Bryn. Siden da har det imidlertid dukket opp et nytt innspill i saken om Bryn sentrum. Som kjent kommer det snart nye høyhusregler. Plan- og bygg har sendt et brev om hvilke konsekvenser det får «Dersom [utbygger] ønsker å fremme et planforslag med høyder opp mot 70 meter».


Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 68/22: NRK på Ensjø
Det er nå utarbeidet tre alternativer for nytt NRK-bygg i Ensjøveien 3 – 7. Plan- og bygningsetaten anbefaler å inkludere Ensjøveien 9-15 for å unngå for høy utnyttingsgrad. Foreløpig ser det ikke ut til at NRK ønsker å følge dette rådet.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 69/22: Sommerfesten
Hagelarm er lagt til 19. august.

Vedtak: Sommerfesten blir lørdag 26. august.

Sak 70/22: Etterstadsletta 48
Det ser ut til at Plan- og bygningsetaten helt har avskrevet innkjøring fra Østensjøveien.

Vedtak: Vi vurderer et åpent møte med politikere før valget.

Sak 71/22: Ensjøveien 23 b
Frelsesarmeen har planer om å flytte hovedkontoret sitt Til Ensjøveien 23 b, og bygge nærmiljøkirke på den delen av tomten som nå brukes til parkering.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 72/22: Etterstadgata 2-4
Frist for uttalelse var dagen før styremøte. Det er derfor blitt sendt et brev der det påpekes at Vålerenga Verksted allerede har fine uteområder på tomten, og at det ikke er nødvendig å erstatte dette med 3 «townhouse» for å løse problemet med uteområder.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 73/22: Gule sekker
Det er stadig mer oppussing av leiligheter. Som en følge av dette settes det ut en mengde «gule sekker» (ikke alle er gule – men det ser ut til at det er den største leverandøren.
Det ble opplyst at Etterstad Nord er i ferd med å ta med et punkt om det i husordensreglene.

Vedtak: Tatt til orientering.