Referat fra styremøte 25. oktober 2022

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Paal Østby (Vålen), Vidar Berget (Etterstad Nord), Peter Krefting (Stang), Gunn Felldal (Etterstad Sør), Dag Andersen (Etterstadsvingen), Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), Torild Olufsen (Etterstadkroken vel)
Dessuten møtte Marianne Ekerold Netland, Morten Stig Bildeng og Maja Bakkehaug under sak 60/22

Sak 59/22: Protokoll fra møte 27. september 2022

Vedtak: Godkjent..

Sak 60/22: Bildeling og parkering på Etterstad
Bydelen ønsker å gjøre det lettere å bo i bydelen uten bil, og bl.a. tilrettelegge for økt bildeling. De oppmøtte redegjorde for dagens situasjon i sine boligselskap. [Det var meningen å legge inn bydelens eget referat her, men dette er ennå ikke mottatt].

Sak 61/22: Østerdalsgata 1
Der antok vi tidligere (se sak 55/21) at det ville bli bygget ut etter Byantikvarens alternative forslag (som også var anbefalt av Plan- og bygningsetaten). Imidlertid har Scandinavian Property Group nå kjøpt Østerdalsgata 1. De gir et parallelloppdrag til tre arkitektkontorer. Oppdatert planforslag kommer i 2003.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 62/22: Utbygging på Brynseng
Hele Brynsengområdet vil bli endret. Det er tre stor reguleringsplaner på gang. Saksnummer 201920947 (Bryn sentrunm), 201920328 (Brynseng torgbygg og stasjonsområde) og 202208058 Østensjøveien 40-44.
Det er stasjonsområdet som har mest direkte virkninger for Etterstad. Her er vil det bli bygget et «tak» over det meste av stasjonen, og det foreslås et torgbygg i tre alternativer (28 m, 42 m og 58 m høyde). Det blir bro over sporområdet i forlengelsen av det som skal hete Brynsallmenningen (dagens Brynsveien), som ikke bare skal være gangvei, men et bredt grøntområde med parkaktiviteter. Denne broen er tegnet ut i 6 alternativer. Det foretrukne alternativet er en bro som går mot øst etter krysning, og kommer ned til platformen fra Sentrum.

Her er det verdt å merke seg at Etterstadsletta 56 er nevnt som et mulig riggområde for arbeidene her hvis man ikke får adgang til å bruke Østensjøveien 15.
I Bryn sentrum er all eksisterende bebyggelse tenkt revet, og erstattet med næringsbebyggelse (87000 kvm) – stort sett langs Østensjøveien og mot stasjonen) og bolig (32000 kvm). Det har tidligere vært nevnt at bygget til Sigurd Stave skal bevares. Det er forsåvidt fremdeles planen, men et 10 etg bygg skal bygges over eksisterende bygg. I planene nevnes bokaler og grønne bystuer som tiltak som skal gjøre dette til et interessant sted å bo. Bokaler skal være kombinert arbeidsplass og bolig.
I Østensjøveien er det to alternativer. I begge bygges det langs Brynsalleen, Brynsengveien og Østensjøveien, slik at man får et delvis lukket rum. Det meste av bebyggelsen er tenkt fra 8-10 etasjer, med en blokk på 14 etasjer.

Vedtak: Vi må følge med på dette med riggområder. Å få erstattet den midlertidige barnehagen med rigg for arbeider på stasjonsområdet er ikke akseptabelt.

Sak 63/22: Etterstadsletta 2
Forslagsstiller har nå forsøkt å tegne en reguleringsplass på asfaltert flate uten tak. Plan- og bygningsetaten mener at dette ikke er bra nok, men virker innstilt på at det skal bygges en flerbrukshall.

Vedtak: En flerbrukshall må eventuelt være en del av skolen, plassering i park kan ikke godtas.