2022 på Etterstad

Det har skjedd en hel del på Etterstad i 2022, selv om vi ikke har oppdatert nettsidene. Referater fra alle årets møter ligger ute, og her er noen av punktene som har blitt diskutert i løpet av året:

I Etterstadsletta 2 er det planer om å gjøre om den midlertidige bussparkeringen til et ordentlig bussgarage, med flere forskjellige planer som har versert gjennom året. Samtidig fortsetter planleggingen av nye lokaler for Etterstad skole på andre siden veien, hvor det store hullet troner fortsatt. Nedover mot Vålerenga er det igjen planer for Etterstadgata 2–4.

I andre enden av Etterstadsletta har Sporveien store planer om utbygging ved Etterstad base. På Brynseng har T-banestasjonen fått et litet ansiktsløft samtidig som den gamle broen over jernbanen har blitt fjernet i samband med arbeidet med ny tunnel til Hellerud. Det store prosjektet med T-banestasjonen er på vent, mens området på andre siden er i vekst.

På Brynseng skole har det startet opp en 5-årsklubb for blivende skolestartere, og skolen hadde sitt første 17. mai-arrangement i år, da det ikke er noen av barna på Etterstad som går på Vålerenga skole lenger. Et stenkast unna skal den midlertidige barnehagen rives etter mange år, og bydelen har tatt imot innspill på hvordan området skal brukes etterpå.

Etter to år med koronarestriksjoner ble det igjen en vellykket sommerfest i 2022. Sommerfesten 2023 er planlagt til lørdag 26. august, uken etter Hagelarm 2023, og vi gleder oss allerede.