Referat fra styremøte 26. februar 2013
Til stede: Bjørg Bjerknes, Knud Therkildsen, Vidar Berget, Geir Haatveit, Harald Åsegård, Dag-Egil Bull Sletholt
Sak 09/13: Referat fra møte 26. februar 2013
Vedtak: Godkjent.
Sak 10/13: Handlingsplan mot støy 2013-2018
Vedtak: Etterstad er de fleste steder godt beskyttet mot støy, bortsett fra en del steder langs jernbanelinjene der et neppe er realistisk å gjør noe. Et ønske måtte være bedre tilrettelagte gangruter med lavt støynivå fra Etterstad til andre deler av byen.
Sak 11/13: Biskop Jens Nilssøns gate 5
Vi har nå mottatt «Område- og prosessavklaring etter Planforum». Plan- og bygningsetaten fastslår at foreslått utnyttelse av tomta er altfor høy. Etaten viser til høydeforskjellene, og skriver «På grunn av dette tåler ikke planområdet bebyggelse på over 6-7 etasjer. De mener videre at med knappe uteområder er det viktig at disse får høy kvalitet, og det foreslås derfor å flytte bebyggelsen nordover, eventuelt foreta «en omrokering av arealer til bolig og næring.
Vedtak: Tatt til orientering.
Sak 12/13: Sommerfesten
Vedtak: Utsatt.
Sak 13/13: Nytt fortau i Etterstadsletta
I 1993 reagerte Etterstad vel med sinne etter et brev fra veivesenet der det ble påstått at «det er fortau på begge sider av Etterstadsletta». I årene etter har fortauene blitt bygget ut med bittesmå biter av gangen. I 1996 kom det fortau i Biskop Jens Nilssøns gate fram til nr. 14. Året etter ble fortauen fullført helt frem til Prix. Fortau på andre siden av gaten kom i forbindelse med utbygging av Vålen.
Nå er arbeid i gang for å lage fortau fra Etterstadkroken ned til Etterstadsletta barnehage. Foreløpig bare skrivebordsarbeid, men oppdraget er lagt ut på Anskaffelsesportalen for entrepenører som ønsker å legge inn anbud.
Vedtak: Tatt til orientering.
Sak 14/13: Mulig riving av bygg E på Etterstad Videregående
Vi har oppdaget en henvendelse fra Undervisningsbygg til Plan- og bygningsetaten med forespørsel om fremgangsmåte ved eventuell riving. På henvendelse fra velet skriver Undervisningsbygg:
Det finnes flere alternativer som må kartlegges og analyseres. Undervisningsbygg mener ut fra tekniske og byggfaglige vurderinger at bygg E er i en så dårlig forfatning at det ideelt sett burde rives. Men det er bare ett av alternativene. Det er også en mulighet for at bygget kan bli stående. Det må da sikres inntil man eventuelt finner en løsning for bygget. Det som per i dag er hel sikkert er at Utdanningsetaten som er vår kunde, ikke har behov for bygget til undervisningsbyggformål. Dette er vurderinger gjort med bakgrunn i skolebehovsplanen som dekker hele Oslo.
Undervisningsbygg har også et ansvar for å sjekke ut om andre deler av kommunen trenger et bygg som ikke er i bruk. Det finnes derfor en mulighet for at en annen enhet i kommunen overtar eierskapet til bygg E og gjør sine vurderinger for bruk og behov. Den tredje muligheten er at bygg E settes i stand og eventuelt leies ut – enten i regi av Undervisningsbygg eller en annen enhet i kommunen.
Undervisningsbygg har kommet med anslag på hvor mye det vil koste å oppgradere bygg E til en moderne standard som møter dagens tekniske krav. Det er store beløp som må til.
Som du skjønner er det per i dag nestn umulig å si hva som kommer til å skje med bygg E og hvor lenge det vil ta før en endelig beslutning er tatt. Undervisningsbygg er et eiendomsforetak i Oslo kommune og vi må gjøre vurderinger hvor mange hensyn skal tas. Vi anslår at det fort går ett tilt o år før man har landet.
Vedtak: Tatt til orientering.
Sak 15/13: Undergang til Helsfyr T-bane
Vedtak: Saken tas opp med BYM på nytt.
Sak 16/13: Møter fremover
Vedtak: P.g.a. påskeferien flyttes neste møte til tirsdag 2. april.