Referat fra styremøte 1. juni 2021

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Vidar Berget (Etterstad Nord), Paal Østby (Vålen), Torill Astrup Svenning (Etterstadtoppen), Dagfinn Utgård (Etterstadsletta 46) , Øyvind Elgstøen, Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), Torleif Skaland (Alna), Inger Marie Selboe (Etterstad Sør), Kirsti Bergh, og Annette Schjerven Kristiansen.

Sak 32/21: Referat fra møte 27. april 2021

Vedtak: Godkjent.

Sak 33/21: Sommerfesten
Oslo Radioorkester er bestilt til 28. august. Foreløpig ikke mange frivillige, men Kirsti har kanskje to fra Stang.

Vedtak: Annette, Dagfinn, Øyvind og evt. frivillige fra Stang er festkomite. Alle selskapene bør prøve å få flere folk med.

Sak 34/21: Etterstadsletta 48
Planprogram er vedtatt. En del av våre innspill er blant de ting som skal utredes. Vi har fått svar mht senking av spor: Pris på ca. 3 milliarder. Når det gjelder muligheten til å flytte virksomhet til endestasjoner mener Sporveien at det er viktig med base i sentrum.

Vedtak: Øst, Etterstadsvingen, Etterstadsletta 46, Etterstadtoppen og Etterstadkroken vel blir en arbeidsgruppe for Etterstadsletta 48 fremover. Knud og Vidar deltar i gruppen.

Sak 35/21: Bryn Brannstasjon
Planene om ny hovedbrannstasjon (se sak 15/17) er nå droppet, etter at det viste seg at det blir mye dyrere enn budsjettert.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 36/21: NRK
Det er nå avklart at NRK med tiden skal flytte til Ensjøveien 3, 5 og 7. (De to første ble omregulert til bolig så sent som i august).

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 37/21: Togstasjon på Ensjø
Togstasjon på Ensjø, som Etterstad vel gikk inn for i 2017 (se sak 50/17) er på ny oppe til diskusjon. (bilde fra 2017 av nåværende og planlagt plassering på http://www.etterstad.no/referatene/2017_08_29a.jpg )
En aksjonsgruppe hadde delegasjon til miljø- og samferdselskomiteen 5. mai. (Hele møtet kan sees
her)

Vedtak: Vi støtter fremdeles flytting av stasjonen.

Sak 38/21: Skolebehovsplan 2022-2031
For ikke mange år siden gikk folk på Etterstad i fakkeltog i protest mot endrede inntaksområder som følge av en tidligere skolebehovsplan. Den gangen dreide det seg om at elever skulle til Teglverket fordi Brynseng skole ikke var ferdig. (se innslag på etterstad.no fra 2014
Det er verdt at skolebehovsplanen sier at fra 2022 «arbeides det med å finne ungdomsskolekapasitet for elevene i nærområdet. Beslutning om ungdomsskoletilhørighet vil fattes etter gjennomføring av offentlig høring som er planlagt høsten 2021»
Forøvrig er det planlagt at skolen i Grenseveien 91 (se sak 68/13) skal stå ferdig i 2028. (Opprinnelig – da eiendommen ble kjøpt – var det meningen å ha ferdig skole i 2020).
Det er også foreslått ny ungdomsskole i Ensjøområdet med 720 plasser ferdigstilt i 2028, men her er det ikke fattet vedtak ennå. Foreslåtte tomter er Greseveien 67 (der Møller bil holder til) eller Ensjøveien (ved siden av NRK).

Vedtak: Saken følges opp til høsten.

Sak 39/21 – Salg av loft på Etterstad Nord
Etterstad Nord vedtok i 2013 at eiere av 4-roms leiligheter i øverste etasje kunne kjøpe tørkeloft for å bygge ut leilighetene. De ekstra inntektene har gjort det mulig å holde felleskostnader på 2013-nivå fram til i dag, etter salg av 5 loft. Til nå har det vært gode erfaringe med dette, og det virker sannsynlig at det blir solgt loft for mellom 2 og 3 millioner de neste par årene.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 40/21: Utbygging på Brynseng
I «Entra-området» (se sak 19/21, 43/18) foreslås nå lokalene til Sigurd Stave as til barnehage.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 41/21: Gaustadalléen 34 – nytt sykehus
Flere og flere protesterer mot at all sykehusvirksomhet skal presses inn på en for liten tomt på Gaustad, mens Ullevål skal selges som boligtomter.

Vedtak: Selv om det er langt utenfor vårt område angår selvfølgelig også dette folk på Etterstad. Vi protesterer mot planene.

Sak 42/21: Fyrsikktorget
Det fremmes nå forslag til offentlig ettersyn, der forslagsstiller dropper planene om å bygge oppå de verneverdige bygningene (bortsett fra et tårn i hjørnet). Det foreslås da bare to tårn , på 17 og 23 etasjer. Dette er alternativ 1, når det foreslås så høye bygninger er det obligatorisk at det også legges frem et alternativ på maks 42. meter som alternativ 2. Plan- og bygningsetaten har ikke anbefalt forslaget.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 43/21: Grøntområder på Ensjø
På møtet i mars så vi at Vestre Parkdrag var under bygging. Det står nå ferdig. Det er også vedtatt å ekspropriere grunn for å kunne bygge Østre parkdrag.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 44/21 Ladestasjoner for El-bil
Det ser ut til å komme nye offentlige ladestasjoner i Etterstadsletta mellom Vest og Alna.

Vedtak: Tatt til orientering.