Referat fra styremøte 25. januar 2022

Til stede:Knud Therkildsen (Etterstad Vest), Vidar Berget (Etterstad Nord), Paal Østby (Vålen), Johnny Gimmestad (Etterstad Øst), Inger Marie Selboe (Etterstad Sør), Dagfinn Utgård (Etterstadsletta 46 ), Peter Krefting (Stang) Tone Fagerbakk (Nygård), Geir Haatveit (Nygårdskollen), Torill Astrup Svenning (Etterstadtoppen), Henning Øverby (Etterstadsletta I)

Sak 01/22: Protokoll fra møte 30. november

Vedtak: Godkjent.

Sak 02/22: Arnljot Gellines vei 27
Det har nå vært jobbet med ny bebyggelse siden 2002. Først var tanken 5 høyblokker og 2 lavblokker. Etter hvert ble dette redusert til 4 høyblokker. Etter en tapt rettssak ble bare to av disse bygget, Eitillstad borettslag, da de ikke fikk anledning til å bruke tomt som festes av Lodalen borettslag. Deretter prøvde de å få utnyttet resten av tomten maksimalt ved å søke om dispensasjon fra regulert formål, regulert høyde, regulert byggegrense, leilighetsfordeling, parkering, krav til uteareal, krav til støy og avstand til nabogrense. Plan- og bygningsetaten godkjente faktisk dette, men etter at Advokatene i OBOS klaget saken inn til Fylkesmannen ble vedtaket omgjort.
Nå fremmes et nytt forslag, med bare én søknad om dispensasjon. Den gjelder 30 cm ekstra til heisoppstikk. Bygget vil få et mindre fotavtrykk, og inneholde 42 leiligheter i stedet for 60.
Fristen for innspill til nabovarsel er gått ut, og sak er foreløpig ikke opprettet i Plan- og bygningsetaten på den nye saken (Kun et foreløpig saksnummer for protester som er sendt direkte til etaten).

Vedtak: Saken må følges. Det er grunn til å tro at det kan bli flere søknader om dispensasjon enn den som fulgte nabovarsel. F.eks. er det ikke klart hva som er endret mht støy.

Sak 03/22: Etterstadsletta 2
Plan- og bygningsetaten avslo i 2020 søknad om forlengelse av midlertidig bussparkering på friområdet. Men Ruter sendte inn klage. Nå har Byutviklingsutvalget behandlet sakenk, og omgjort vedtaket. Dispensasjon er dermed gitt fram til 31.12.2024.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 04/22: Helsfyr Atrium
Det søkes nå om ny boligbebyggelse mellom Helsfyr Atrium og idrettsanlegget. Det foreslås også to tilbygg med kontor.

Vedtak: Dette er utenfor vårt kjerneområde, men tiltaket virker positivt. De åpne områder som eventuelt blir bebygd fremstår som «restareale» uten særlig positive kvaliteter. Det er heller ikke mange som blir berørt med tanke på utsikt, etc.

Sak 05/22: Etterstad videregående
Etter en del korrespondanse på einnsyn om erverv av eiendom har Etterstad Nord bedt om innsyn. Dette ble først avslått, etter at borettslagets advokat anket ble det gitt innsyn i delvis sladdede dokumenter. Det viser seg at man nå vurderer muligheten for å rive Etterstadsletta 3. (Av mange kalt OBOS-bygget, selv om det ble kjøpt av OK Property – Self-storage i 2018). Dette kan virke som om den viktigste grunnen er å få til en innkjøring Bymiljøetaten kan akseptere, men det bør også kunne åpne for helt andre løsninger.
I forbindelse med budsjettet fremkomer at man nå tror » Prosjektet vil derfor ta lenger tid og planlegges ferdig i 2027. »

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 06/22: Etterstadsletta 48
Arbeidsgruppen er ikke helt i gang, men det møte melllom utbygger og PBE om trafikk/avkjørsel planlegges i slutten av februar (22. eller 24.).

Vedtak: Adkomst er den viktigste saken for oss.

07/22: Sommerfest

Vedtak: Hagelarm antas å være 20. august [endelig bekreftet når referatet skrives]. Sommerfesten blir 27. august.

08/22: Utstyr styrerom

Vedtak: Vi anskaffer ny og lydsvak prosjektor. De eldste varmovnene skiftes ut.